Τρίτη 27 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Παρέμβαση υπέρ των ΚΕΣ

Κι ενώ στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών για τα θέματα της παιδείας, κυριαρχεί στην κυβερνητική ατζέντα το θέμα της παράκαμψης του άρθρου 16 προκειμένου να λειτουργήσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, κάνει την παρέμβασή της κι η «Ελευθεροτυπία».

Ο ίδιος ο εκδότης της Θ. Τεγόπουλος, λέει στην ουσία με άρθρο του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»: Ξεχάστε τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια από τα καταχρεωμένα σήμερα ΝΠΔΔ (ΟΤΑ, ΔΣΑ κ.τ.λ.) και κοιτάξτε πώς θα αναγνωρίσετε τα ΚΕΣ! Υποστηρικτικά σ' αυτή τη λογική, η εφημερίδα φιλοξενεί στις σελίδες της και ρεπορτάζ όπου παρουσιάζεται γνωμοδότηση πανεπιστημιακών της Σορβόνης (κατά παραγγελία επιχειρηματιών των ΚΕΣ), με σενάρια για το πώς μπορεί να γίνει η αναγνώριση των ψευτοπανεπιστημίων. Σύμφωνα με τον εκδότη, «τα ευρωπαϊκά παραρτήματα δεν μπορεί να αποτελέσουν έμμεση ιδιωτικοποίηση, περιορισμένη έστω, της ανώτατης παιδείας».

Τόση αγωνία έχει η κυβέρνηση για το πώς θα καταφέρει να λειτουργήσει στη χώρα μας ιδιωτικά πανεπιστήμια ώστε αυτά να αποτελέσουν έναν ακόμα μοχλό για την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων, που ήρθε ο εκδότης να προτείνει τη λύση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ