Τρίτη 27 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στη στρόφιγγα

Αντιμέτωποι με τη στρόφιγγα που ανοιγοκλείνει η κυβέρνηση ανάλογα με το πού θέλει να κατευθύνει τους υποψήφιους για τα Πανεπιστήμια, βρέθηκαν το Σάββατο οι υποψήφιοι που έδιναν Μαθηματικά Κατεύθυνσης. Τα θέματα κρίθηκαν από τους εκπαιδευτικούς συνολικά δυσκολότερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, κάτι που βέβαια δεν είναι ξεκομμένο από τη φύση των εξετάσεων αυτών που είναι εξετάσεις επιλογής και κατάταξης στις σχολές και τα τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων αποτελεί τη στρόφιγγα που ανοίγει και κλείνει για να ρυθμίσει το πόσοι, ποιοι και σε ποια περιοχή θα μπουν στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Κι ενώ οι συγκεκριμένες εξετάσεις σε καμιά περίπτωση δεν κρίνουν την ίδια την ικανότητα των μαθητών, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στην αξιολόγηση που έκανε για τα θέματα, προσπαθεί με αορίστου περιεχομένου διατυπώσεις να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Να εμφανίσει δηλαδή από τη μια ως υψηλού επιπέδου τα θέματα που έπεσαν και από την άλλη να ενοχοποιήσει τους μαθητές που δεν είχαν την απαραίτητη «κριτική ικανότητα». Σημειώνει ότι τα θέματα καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης και «υψηλές βαθμολογίες θα επιτύχουν μόνο οι υποψήφιοι που έχουν προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά και διαθέτουν αυξημένη κριτική ικανότητα». Ειδικότερα σημειώνει ως προς το 3ο θέμα ότι «καλύπτει μεγάλο μέρος του κεφαλαίου του Διαφορικού Λογισμικού. Τα ερωτήματα 3γ και 3δ απαιτούν κριτική ικανότητα», ενώ για το 4ο θέμα αναφέρει ότι «συνδυάζει τα κεφάλαια του Διαφορικού και Ολοκληρωτικού Λογισμικού. Η επιτυχής αντιμετώπιση του θέματος προϋποθέτει πολύ καλή προετοιμασία από τους υποψηφίους καθώς και αυξημένη κριτική ικανότητα ειδικά για τα ερωτήματα 4α και 4γ(ι)».

  • Οι εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα Τρίτη με Ιστορία Θεωρητικής κατεύθυνσης, Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, Χημεία - Βιοχημεία και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ