Τρίτη 27 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΟΣΔΕΠ
Γενικώς φαίνεται να καλεί σε αγώνα

...ειδικώς και συγκεκριμένα αδυνατίζει την πάλη

Απόφαση - κάλεσμα για συμμετοχή των πανεπιστημιακών στις κινητοποιήσεις, για την υπεράσπιση γενικώς του δημόσιου πανεπιστημίου, μπροστά στις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, πήρε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ.

Από στελέχη της ΔΗΠΑΚ επισημαίνεται πως η απόφαση αποφεύγει να συγκεκριμενοποιήσει τις ευθύνες αυτών που δυσφημούν το κίνημα και βάζουν πλάτη σε αυτή τη φάση, για να υλοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική, όπως είναι οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και δυνάμεις του ΣΥΝ.

Η ΠΟΣΔΕΠ, ενώ υπερτονίζει πλευρές των αναδιαρθρώσεων που είναι σοβαρές, αντικειμενικά με την ταχτική της, αδυνατίζει την πάλη για τη συνολική κατάργηση του νόμου - πλαισίου και ταυτόχρονα για την ανατροπή όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου που είχαν ψηφίσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Τα στελέχη της ΔΗΠΑΚ ξεκαθαρίζουν ότι η παράταξη θα επιμείνει σταθερά στη γραμμή της συνολικής αντιπαράθεσης με τις αναδιαρθρώσεις ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, των κατευθύνσεων της Μπολόνια και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Θα προβάλει παράλληλα στόχους πάλης που απαντούν από τη σκοπιά των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για την εκπαίδευση που έχει ανάγκη ο λαός, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, απευθύνοντας κάλεσμα στους πανεπιστημιακούς να αντισταθούν οργανωμένα όχι μόνο στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθούνται στην εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ