Τρίτη 3 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ
Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ για ταξικό αγώνα

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ μιλούν με τους πρόσφυγες
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ μιλούν με τους πρόσφυγες
Την κατασκήνωση του υπουργείου Υγείας στον Αγιο Αντρέα, όπου φιλοξενούνται περίπου 40 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, επισκέφτηκαν χθες το πρωί εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για την ανάθεση από την κυβέρνηση στη ΜΚΟ PRAKSIS της μεταφοράς και φροντίδας 123 προσφύγων που βρίσκονταν στη Λέρο και στη Ρόδο και οι πρόσφυγες βρίσκονται εκεί εδώ και δέκα περίπου μέρες.

Ο Γιώργος Θεοδώρου και η Χρυσούλα Λαμπούδη συνομίλησαν με τους εργαζόμενους της οργάνωσης, αλλά και με τους ίδιους τους πρόσφυγες, προκειμένου να ενημερωθούν για τις συνθήκες διαβίωσής τους, για την ασφάλειά τους, για την τύχη τους στο μέλλον και να τους μιλήσουν για το ΠΑΜΕ, την ανάγκη να συσπειρωθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τους τόνισαν την ανάγκη μόλις βρουν δουλειά να γραφτούν αμέσως στο σωματείο τους, να έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ και να παλέψουν μαζί με τους Ελληνες εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους.

Στην αγωνία που εξέφρασαν αν θα βρουν δουλειά, οι συνδικαλιστές τους απάντησαν ότι η ανεργία «σπάει κόκαλα» και ότι οι εργοδότες θα τους ασκήσουν πίεση να εργαστούν ανασφάλιστοι και με χαμηλά μεροκάματα. Γι' αυτό απαιτείται οργάνωση και αντίσταση. «Είμαστε το κομμάτι αυτό που αγωνίζεται να αλλάξουν οι νόμοι και οι πολιτικές προς όφελος των εργαζομένων», σημείωσαν. Ξεκαθάρισαν, ακόμα, ότι για το ΠΑΜΕ όλοι οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες είναι νόμιμοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ