Τρίτη 3 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου στο Καστέλι

Να σταθεί απέναντι στις ανακοινώσεις και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης - για ιδιωτικοποιήσεις, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις - κάλεσαν το λαό του Ηρακλείου οι Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν πριν από μερικές μέρες. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες την παραχώρηση σε ιδιώτες της κατασκευής και εκμετάλλευσης του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, ενώ προετοίμασε το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση του Βόρειου Οδικού Αξονα και άλλων έργων που ετοιμάζονται στην Κρήτη.

Σημειώθηκε ότι «οι παριστάμενοι βουλευτές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι τοπικοί παράγοντες μίλησαν για "καθυστερήσεις", για "γενικότητες", για τεχνικά και άλλα θέματα σχετικά με το νέο αεροδρόμιο. Μόνο για τις ιδιωτικοποιήσεις δεν είπαν τίποτα». Το ΚΚΕ, τόνισαν, υποστηρίζει μια διαφορετική πολιτική, καλεί το λαό σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Τα έργα που χρειάζεται ο λαός έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια με αποκλειστικό φορέα το Δημόσιο και θα έπρεπε να αποτελούν λαϊκή περιουσία. Χαρακτήρισαν εκβιαστικά τα διλήμματα που λένε «ή γίνονται έργα με ΣΔΙΤ - παραχώρηση ή δε γίνονται καθόλου», ενώ επισήμαναν ότι είναι αυταπάτη η παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ) στην εκτέλεση των έργων, η ΤΑ είναι απλά κομμάτι της αντιλαϊκής δημόσιας διοίκησης.

Τέλος, οι Επ. Πόλης και Υπαίθρου ανακοίνωσαν ότι θα οργανώσουν πικετοφορία διαμαρτυρίας, στις 5 Ιούνη, ενάντια στην κατασκευή της μαρίνας στο Δερματά και στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ