Πέμπτη 5 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Δεδομένη η στήριξη του ΚΚΕ για τη λύση των προβλημάτων τους

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με το προεδρείο του Απόδημου Ελληνισμού

Με το προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) συναντήθηκε χτες στη Βουλή αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος Σπ. Χαλβατζή και τον βουλευτή Ν. Γκατζή. Αφορμή της συνάντησης είναι η έκθεση πεπραγμένων του ΣΑΕ για το 2007, η οποία σήμερα συζητείται σε ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. Στην έκθεση περιγράφονται οι δραστηριότητες του ΣΑΕ για τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη γλώσσα, τη νεολαία καθώς και το θέμα της ψήφου των αποδήμων.

Οι εκπρόσωποι του ΣΑΕ ζήτησαν τη συνέχιση της στήριξης του ΚΚΕ, που ήδη έχουν, για να αντιμετωπίσουν τα βασικά κοινωνικά και λαϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόδημοι Ελληνες σε όλο τον κόσμο.

Εκ μέρους του ΚΚΕ δόθηκε από τους βουλευτές η διαβεβαίωση ότι η στήριξη θα συνεχιστεί για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, ενώ αναλύθηκαν οι θέσεις του Κόμματος για τη δομή, τη λειτουργία και τους στόχους του ΣΑΕ. Σύμφωνα με αυτές κύτταρο της δράσης των αποδήμων πρέπει να αποτελούν οι κοινότητες και οι ομοσπονδίες, οι οποίες και πρέπει να αναγνωριστούν θεσμικά και να ενισχυθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι βουλευτές υπογράμμισαν ότι με τον ισχύοντα εκτελεστικό νόμο για τη λειτουργία του ΣΑΕ περιορίστηκε κάθε χαραμάδα ανεξαρτησίας στη δράση του. Τόνισαν ότι απαιτείται το ΣΑΕ να λειτουργεί ως εργαλείο που θα εκφράζει τα πραγματικά προβλήματα των αποδήμων τα προβλήματα των οποίων θα λυθούν με τη δράση του λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα αλλά τη συμπόρευση των αποδήμων με το λαϊκό κίνημα των χωρών στις οποίες ζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ