Πέμπτη 5 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ»
Στο τέλος του χρόνου ιδιωτικοποίηση ή «λουκέτο»

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει εφαρμοστεί το κυβερνητικό σχέδιο για τον όμιλο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ). Ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκης, δήλωσε πως «ισχύουν 100% αυτά που έχουμε πει» και διευκρίνισε πως τους τελευταίους μήνες του χρόνου θα υπάρξουν οι εξελίξεις όπως τις έχει προδιαγράψει η κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι αυτό που έχει πει... 100% η κυβέρνηση για την ΟΑ, είναι ότι είτε θα «βάλει λουκέτο» είτε θα παραδώσει τον όμιλο σε ιδιώτη «επενδυτή». Βέβαια, αυτό το προμελετημένο έγκλημα σε βάρος του ομίλου ΟΑ έχει αποφασιστεί χρόνια τώρα από τις Βρυξέλλες, με τη σύμφωνη γνώμη των ελληνικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε εφαρμογή της πολιτικής «απελευθέρωσης» του τομέα των αερομεταφορών και παράδοσής του βορά στο διεθνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο.

Οποιο σχέδιο κι αν τελικά επιλεγεί για τον όμιλο της ΟΑ, κατ' αρχήν θα σημάνει την... απελευθέρωση μιας αγοράς με προεξασφαλισμένο ετήσιο τζίρο άνω των 1,2 δισ. ευρώ (τόσος είναι ο κύκλος εργασιών των «Ολυμπιακών Αερογραμμών») μόνο από το πτητικό έργο, χωρίς να υπολογίζονται οι τζίροι από άλλους κερδοφόρους τομείς, όπως είναι η τεχνική βάση, η επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών («χάντλινγκ»), οι εμπορευματικές μεταφορές κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ