Πέμπτη 5 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ - RWE
«Εφοδος»... στην Αλβανία

Την υποστήριξη της αλβανικής κυβέρνησης στο σχέδιο κατασκευής και λειτουργίας μιας λιθανθρακικής μονάδας 500-800 MW από τη γερμανική RWE (49%), τη ΔΕΗ (39%) και τον ΤΙΤΑΝ (10%), φαίνεται ότι εξασφάλισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε χτες την Αλβανία και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας Σ. Μπερίσα. Στην ουσία, με την τακτική αυτή, εγκαινιάζεται η μειοψηφική συμμετοχή της ΔΕΗ σε επενδύσεις που δεν έχουν να κάνουν με την ηλεκτροδότηση της χώρας μας, αλλά με την αύξηση των κερδών των μεγαλομετόχων της επιχείρησης, η οποία ζητά ανατιμήσεις τιμολογίων για το καλό της ...χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, παρουσιάστηκε στον Αλβανό πρωθυπουργό το μνημόνιο συνεργασίας της ΔΕΗ με τη γερμανική εταιρεία και εκφράστηκε η υποστήριξή του «για επενδύσεις στον Τομέα της Ενέργειας και ειδικά όσες αφορούν στην εφαρμογή των Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνολογιών». Ακολούθησε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας Γκ. Ρούλι, ο οποίος «υπογράμμισε τη σημασία που έχει η δημιουργία μιας νέας θερμικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Αλβανία».

Τον Τ. Αθανασόπουλο συνόδευσε το διευθυντικό στέλεχος της ΤΙΤΑΝ Μ. Σιγάλας. Στο μεταξύ, η ΔΕΗ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αποφάσισε να βαφτίσει το σύνολο του επενδυτικού της σχεδίου ύψους 7 δισ. ευρώ, που σε ένα μεγάλο βαθμό εκτελείται και για τη μείωση του κόστους της εκπομπής ρύπων, ως ...περιβαλλοντικές επενδύσεις!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ