Πέμπτη 5 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες έξω από τα κεντρικά κτίρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες από αλιείς που διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, ενώ συγκρούσεις σημειώθηκαν λίγο αργότερα όταν μικρή ομάδα εκτόξευσε φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών που εμπόδιζαν τους διαδηλωτές να φτάσουν στην έδρα της Κομισιόν.

ΛΑ ΠΑΣ.-- «Δημοψήφισμα σε κάθε χώρα ξεχωριστά για την έγκριση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ (TLC)» έκανε ο πρόεδρος της Βολιβίας προς την Κοινότητα των Ανδεων (CAN) καθώς δήλωσε «ενοχλημένος και ανήσυχος» ότι οι συμφωνίες που προωθούν οι ΗΠΑ αποτελούν κίνδυνο για την ενότητα της Κοινότητας.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Ο δικαστής Χουάν Εντουάρδο Φουέντες διέταξε νέα έρευνα για τη δολοφονία του Βίκτορ Χάρα στο Στάδιο του Σαντιάγο μετά από την εξέταση 40 νέων στοιχείων που προσκόμισε η οικογένειά του.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Αστυνομικοί συνέλαβαν χτες τον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου «Κινήματος Δημοκρατικής Αλλαγής», Μόργκαν Τσβανγκιράι, στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας στη δυτική Ζιμπάμπουε δίχως σαφή αιτία και ενώ απομένουν μερικές βδομάδες πριν τον επαναληπτικό γύρο των προεδρικών εκλογών της 27ης Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ