Κυριακή 8 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Στην καινούργια σειρά «Νεανικές Διαδρομές», που δημιούργησαν οι εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», κυκλοφόρησε «Το σύνθημα» της Ελένης Πριοβόλου.

Η συγγραφέας, σε αυτό της το βιβλίο, επιλέγει το δύσκολο θέμα της μετανάστευσης και του δουλεμπορίου και δημιουργεί μια τρυφερή ιστορία κοινωνικής ευαισθησίας. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από δέκα ετών και η υπόθεση έχει ως εξής: Ο μικρός Νικολάι από την Ουκρανία είναι βιρτουόζος του βιολιού και ονειρεύεται να παίξει στις μεγάλες ορχήστρες του κόσμου. Ζει στο χωριό του με την αδερφή του, τον παππού του Βάνια, την μπάμπουσκα και τη μητέρα του Ναταλία. Οταν ο μέθυσος πατέρας του, τους εγκαταλείπει όλοι αισθάνονται να απελευθερώνονται.

Η όμορφη και καλλίφωνη Ναταλία αποφασίζει να ακολουθήσει το όνειρό της, να γίνει αρτίστα, και φεύγει για την Ελλάδα με τη βοήθεια κάποιου Νικήτα που την έπεισε για τη σίγουρη επιτυχία της. Τα κακά νέα δεν αργούν να φτάσουν στα αυτιά του παππού. Η κόρη του είχε πέσει θύμα δουλεμπόρων και δεν του μένει άλλη λύση από το να πάρει το μικρό Νικολάι και να προσπαθήσουν να τη σώσουν. Ο Νικολάι τριγυρίζει στους δρόμους της Αθήνας παίζοντας μουσική, γίνεται ο βιολιστής αυτής της πόλης, η συνείδησή της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ