Τετάρτη 11 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ - ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Στον αγώνα για ικανοποιητικές κλαδικές Συμβάσεις

Συγκέντρωση και πορεία αύριο από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, απεργία την Παρασκευή από τους λογιστές

Στους δρόμους βγαίνουν αύριο ξανά οι οικοδόμοι για την κλαδική τους Σύμβαση
Στους δρόμους βγαίνουν αύριο ξανά οι οικοδόμοι για την κλαδική τους Σύμβαση
Με συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., που διοργανώνει το Συνδικάτο της Αθήνας και στη συνέχεια με πορεία στα γραφεία των εργοδοτών, οι οικοδόμοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Τη «σκυτάλη» παίρνουν στη συνέχεια οι λογιστές, οι οποίοι την Παρασκευή, 13 Ιούνη, προχωρούν σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων τονίζει ότι σε μια περίοδο όπου η συνεχής και αυξανόμενη ακρίβεια σε είδη λαϊκής κατανάλωσης κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή της εργατικής οικογένειας, «γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η απαίτησή μας για αυξήσεις μεροκάματα σύμφωνα με τις ανάγκες μας». Σημειώνει ότι οι εργοδότες οχυρωμένοι πίσω από τη σύμβαση της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ αξιώνουν από τους εργάτες να μπουν στη λογική που λέει, ότι «εφικτό είναι μόνο ό,τι καθορίζεται από τις ανάγκες του κεφαλαίου».

Σ' αυτήν τη λογική, υπογραμμίζει το συνδικάτο, «απαντάμε με τον ενωμένο ταξικό αγώνα μας. Καλούμε τους οικοδόμους σε αγωνιστικό συναγερμό για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ. Η απάντησή μας είναι άμεση. Απαιτούμε: Ικανοποιητικές αυξήσεις. Κατώτερο μεροκάματο εργάτη 65 ευρώ, βοηθού 70 ευρώ και τεχνίτη 75 ευρώ. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Πενθήμερο - 7ωρο - 35ωρο».

Με αίτημα την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι σωματείων του εμπορίου και του ιδιωτικού τομέα πραγματοποίησαν προχτές το απόγευμα παρέμβαση στα καταστήματα της Ερμού. Στόχος ήταν η ενημέρωση των εργαζομένων για την πορεία των διαπραγματεύσεων του ΣΣΕ, αλλά κυρίως για να τους μεταφέρουν το κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 19 Ιούνη με ζητήματα αιχμής την ακρίβεια και την υπογραφή των ΣΣΕ. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν παρέμβαση στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και της ΕΣΕΕ, όπου και επέδωσαν με υπόμνημα το διεκδικητικό τους πλαίσιο. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση που διοργανώνει στις 15 του Ιούνη, στις 10 π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ