Τετάρτη 11 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
Καταψήφισε το ΚΚΕ την κατακύρωση με υψηλές τιμές

Τεράστια κέρδη φιλοδοξούν να αποκομίσουν οι ιδιώτες από τον Μοριακό Ελεγχο του αίματος
Τεράστια κέρδη φιλοδοξούν να αποκομίσουν οι ιδιώτες από τον Μοριακό Ελεγχο του αίματος
Με τις ψήφους των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. στη Διακομματική Επιτροπή κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το μοριακό έλεγχο του αίματος στις υψηλές τιμές που καθόρισαν οι δυο ενδιαφερόμενες εταιρείες. Κατά της κατακύρωσης με αυτούς τους όρους τάχτηκε η εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Επίσης, κατά τάχτηκε και η εκπρόσωπος του ΣΥΝ. Παρ' όλα αυτά, το υπουργείο Υγείας σε χτεσινή ανακοίνωση, αποσιωπά ότι η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία.

Η κατακύρωση του διαγωνισμού έγινε στην προχτεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, μετά την απόρριψη απ' το Συμβούλιο της Επικρατείας των αιτήσεων των ασφαλιστικών μέτρων της μιας εταιρείας εναντίον της άλλης. Οι δυο εταιρείες «μοίρασαν» κατά κάποιον τρόπο τις προσφορές τους για τα εννέα κέντρα μοριακού ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, διατηρώντας όμως πάντα τις τιμές σε υψηλά επίπεδα. Τα Κέντρα ΑΧΕΠΑ, Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Πανεπιστημιακού Αλεξανδρούπολης, Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων και Γενικού Λάρισας κατακυρώθηκαν στην εταιρεία «SB Biotechnology Suppliers AE». Τα κέντρα Λαϊκού, Γεννηματά Αθήνας, Ρίου και Βενιζέλειου κατακυρώθηκαν στην κοινοπραξία «Roche Diagnostics (Hellas) Α.Ε. - Katopis Group S.A.».

Η αναπληρωματική εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη Διακομματική Επιτροπή Καίτη Δημητριάδη - η τακτική εκπρόσωπος Αθανασία Τζόκα απουσιάζει στο εξωτερικό - κατέθεσε δήλωση στην οποία ανάμεσα σε άλλα σημείωνε ότι «υπήρχαν, και υπάρχουν, τεράστια περιθώρια για να μειωθούν -στο σύνολό τους οι τιμές (σ.σ. των προσφορών) στα ευρωπαϊκά επίπεδα. Συνεπώς μάς είναι αδύνατον να συμφωνήσουμε σε οποιαδήποτε κατακύρωση η οποία υπερβαίνει - συνολικά - τις προσφερόμενες τιμές στην υπόλοιπη Ευρώπη και συγκεκριμένα στις χαμηλότερες απ' αυτές τις τιμές. Με αυτά τα δεδομένα, καταψηφίζουμε οποιαδήποτε απόφαση κατακύρωσης προμήθειας αντιδραστηρίων του συγκεκριμένου διαγωνισμού, η οποία δεν έχει εξασφαλίσει τιμές στις οποίες αναφερόμαστε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψεύδεται συνειδητά η «Αυγή» για το αίμα (2008-08-29 00:00:00.0)
Ακόμα δεν τον είδανε... (2008-08-27 00:00:00.0)
Απαράδεκτες καθυστερήσεις με οδυνηρά αποτελέσματα (2007-11-16 00:00:00.0)
Η δράση στις εθελοντικές οργανώσεις! (2006-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ