Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
«Λήθη» για τα αιτήματά τους προτείνει στους συνταξιούχους το Εργατικό Κόμμα

ΜΠΡΑΪΤΟΝ.-

Χωρίς περιστροφές και περιθώρια διαλόγου και με ιδιαίτερα αδιάλλακτο ύφος, ο υπουργός Θησαυροφυλακίου της κυβέρνησης του Τόνι Μπλερ, Γκόρντον Μπράουν, προειδοποίησε, χτες, τις συνδικαλιστικές ενώσεις των συνταξιούχων όλων των κλάδων να «ξεχάσουν» κάθε αίτημά τους περί εξισορρόπησης των συντάξεων με το μέσο μισθό και να μην απαιτήσουν τίποτε περαιτέρω από ό,τι προτίθεται η κυβέρνηση να δώσει.

Μιλώντας στο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος, ο Μπράουν, που μόλις είχε επιστρέψει από τη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Πράγα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Μπλερ πρόκειται να προχωρήσει σε αυξήσεις στις συντάξεις ίσες ή και λίγο μεγαλύτερες του πληθωρισμού. Εσπευσε, όμως, να αποκλείσει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε κίνηση στην κατεύθυνση της εξισορρόπησης των συντάξεων με το μέσο μισθό, πρόταση που κατέθεσαν με κοινό ψήφισμά τους οι ενώσεις συνταξιούχων, οι οποίες, μάλιστα, εμφανίζονταν διατεθειμένες να πιέσουν με κινητοποιήσεις και άλλα μέσα στην κατεύθυνση της ικανοποίησης του αιτήματός τους για «να αντιμετωπιστεί η ολοένα και εντεινόμενη φτώχεια των συνταξιούχων».

Η τοποθέτηση του Μπράουν προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ενώσεων των συνταξιούχων, οι οποίες είχαν, χτες, έκτακτη νέα συνάντηση προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους. Την ένταση αναμενόταν να προσπαθήσει να αποκλιμακώσει με μια, πιο ήπιων τόνων, ομιλία ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αλιστάιρ Ντάρλινγκ. Εντούτοις, ούτε ο Ντάρλινγκ επρόκειτο να διαφοροποιήσει τη θέση του, καθώς, όπως έγινε γνωστό χτες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Συντάξεων υιοθέτησε τις βασικές αρχές της πρότασης Αναθεώρησης του Συνταξιοδοτικού Ευρωπαϊκού Συστήματος, την οποία προωθεί η ΕΕ. Μάλιστα, ανάμεσα στις 20-29 του Νοέμβρη αναμένεται η Ευρωπαϊκή Συνταξιοδοτική Οργάνωση να εξετάσει συγκεκριμένα «βήματα αναθεώρησης του συστήματος, με σταθερό γνώμονα τον εκσυγχρονισμό του, αλλά και τη διατήρηση των βασικών του αρχών»! Συγκεκριμένες λεπτομέρειες εννοείται ότι δε δόθηκαν στη δημοσιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ