Πέμπτη 12 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Αλλοθι» ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε αλλαγές προσώπων στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να «διασκεδάσει» τη μεγάλη δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει στους αγρότες η λειτουργία αυτού του Οργανισμού. Βεβαίως, οι αγρότες έχουν αντιληφθεί ότι τα γραφειοκρατικά και άλλα λειτουργικά προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν αφορούν τόσο στα πρόσωπα, όσο στη γενικότερη αντιαγροτική κυβερνητική πολιτική, την οποία και διαχειρίζεται στον τομέα των πληρωμών.

Οι περικοπές καλλιεργητικών δικαιωμάτων, ο αποκλεισμός δικαιούχων μικροκληρούχων από την ενιαία ενίσχυση, οι μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των επιδοτήσεων και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν οφείλονται στην «ανικανότητα» κάποιων διοικητικών προσώπων και μηχανισμών, αλλά στην πολιτική της κυβέρνησης, που δημιουργεί, διαρκώς, προβλήματα στους μικρομεσαίους αγρότες, ώστε να τους εξαναγκάσει να εγκαταλείψουν τη γη τους και να την παραδώσουν, αντί πινακίου φακής, στους μεγαλοαγρότες και τους αγροτοβιομήχανους.

Σε πολλές περιπτώσεις η γραφειοκρατία του ΟΠΕΚΕΠΕ χρησιμοποιείται ως άλλοθι και δικαιολογία, για να κοπούν δικαιώματα φτωχών αγροτών. Οι καταγγελίες είναι πολλές. Υπάρχουν, π.χ., φτωχοί αγρότες που δεν πήραν καθόλου το χρονιάτικο «τσεκ» της ενιαίας ενίσχυσης, επειδή, λόγω μη σωστής ενημέρωσής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν προχώρησαν σε αναγνώριση των δικαιωμάτων τους εντός των προθεσμιών που είχαν τεθεί. Εχουμε στη διάθεσή μας καταγγελία για συγκεκριμένη περίπτωση φτωχής αγρότισσας από το χωριό Βαλτινό Τρικάλων, που δεν της δίνεται η πενιχρή ενιαία ενίσχυση που δικαιούται και το πρόβλημά της δε λύνεται, παρά τις συνεχείς «ενοχλήσεις» προς τους αρμοδίους και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο...


Π.Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ