Πέμπτη 12 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Δεκάδες συλλήψεις απεργών στην Ισπανία

Απεργιακές κινητοποιήσεις και σε Βέλγιο, Πολωνία, Ιταλία

Η απεργία των οδηγών φορτηγών στην Ισπανία καλά κρατεί

Associated Press

Η απεργία των οδηγών φορτηγών στην Ισπανία καλά κρατεί
ΜΑΔΡΙΤΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΡΩΜΗ.--

Συνεχίστηκε και χτες η απεργία των οδηγών φορτηγών στην Ισπανία παρ' όλο που η ...σοσιαλιστική κυβέρνηση διέταξε τις αστυνομικές δυνάμεις να διαλύσουν τους αποκλεισμούς των δρόμων των απεργών και να προβεί σε δεκάδες συλλήψεις. Ενας απεργός σκοτώθηκε την Τρίτη, όταν τον παρέσυρε ο οδηγός κλειστού φορτηγού που διαπέρασε το οδόφραγμα των απεργών, με παρόμοιο περιστατικό να έχει σημειωθεί προηγούμενα και στην Πορτογαλία. Επίσης, χτες τα ξημερώματα φωτιά εκδηλώθηκε και κατέστρεψε 4 φορτηγά απεργών που βρίσκονται σταματημένα κοντά στην πόλη Αλικάντε, με αποτέλεσμα ο οδηγός ενός απ' αυτά να υποστεί σημαντικά τραύματα.

Στο μεταξύ, και στην Πολωνία, δεκάδες χιλιάδες οδηγοί φορτηγών διαμαρτυρήθηκαν επί μία ώρα στους δρόμους της χώρας, ζητώντας από την κυβέρνηση μέτρα κατά της αύξησης της τιμής των καυσίμων.

Επιπλέον, στην Ιταλία, πολλές χιλιάδες ψαράδες διαμαρτυρήθηκαν στη Ρώμη για την υψηλή τιμή του ντίζελ και συγκρότησαν μια 15μελή αντιπροσωπεία ζητώντας άμεση συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Γεωργίας, Λούκα Τσάια.

Τέλος, μερικές χιλιάδες άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων τους διαδήλωσαν χτες στη Ναμούρ, την πρωτεύουσα της Βαλονίας (νότιο Βέλγιο) ενάντια στην ακρίβεια και στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τον υπουργό - πρόεδρο της Περιφέρειας της Βαλονίας Ρούτι Ντεμότ όπου του γνωστοποίησαν τις διεκδικήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ