Πέμπτη 12 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Πολύμορφες εκδηλώσεις για τους «5»

Διαμαρτυρία στην Κούβα για τους 5 πατριώτες

Associated Press

Διαμαρτυρία στην Κούβα για τους 5 πατριώτες
ΑΒΑΝΑ.--

Την άμεση απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών και την επιστροφή τους στην Κούβα απαίτησαν νεολαίοι έξω από το Γραφείο Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στις αδικίες που έχουν υποστεί οι «πέντε» τα τελευταία 10 χρόνια που βρίσκονται φυλακισμένοι σε αμερικανικές φυλακές. Τα μέλη της «Ενωσης Νέων Δημιουργών» επιβεβαίωσαν τη δέσμευση της νέας γενιάς με τον αγώνα του κουβανικού λαού για την επιστροφή των «πέντε» στο Νησί της Επανάστασης και απαίτησαν την άμεση φυλάκιση του εγκληματία Λουίς Ποσάδα Καρίλες, του οποίου την έκδοση έχει ζητήσει η Βενεζουέλα για τη συμμετοχή του στην κατάρριψη κουβανικού αεροσκάφους το 1976 που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο των 73 επιβατών του.

Την Τρίτη εξάλλου πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις υπέρ της απελευθέρωσης των πέντε Κουβανών αγωνιστών έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής και διαδηλώσεις στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων Ελ Τάμπο και Χουανκάγιο του Περού, ενώ χτες πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στη Νέα Ζηλανδία.

Στο μεταξύ συνεχίστηκαν και χτες οι εργασίες του 1ου Ιβηροαμερικανικού Συνεδρίου για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού στην Αβάνα, όπου οι υπουργοί Παιδείας και οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Ιβηροαμερικανικών Κρατών εκτίμησαν όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού και έθεσαν νέα καθήκοντα για την εξάλειψή του. Επίσης συζήτησαν για τη βοήθεια που μπορούν να δώσουν οι τεχνολογίες και οι τηλεπικοινωνίες στην εκμάθηση γραφής και ανάγνωσης 34 εκατομμυρίων αναλφάβητων της Λατινικής Αμερικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ