Παρασκευή 13 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΙΚΑ ΑΧΑΡΝΩΝ
«Αλλα λόγια» για την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων

Σε παρεξήγηση (!) απέδωσε η αρμόδια υφυπουργός τη διασπορά των υπηρεσιών του ΙΚΑ, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

To ΙΚΑ Αχαρνών εξυπηρετεί 100.000 ασφαλισμένους των δήμων Αχαρνών και Θρακομακεδόνων, αλλά στεγάζεται σε τέσσερα διαφορετικά κτίρια, παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια υπάρχει οικόπεδο δεσμευμένο από τον δήμο Αχαρνών για την ανέγερση νέου κτιρίου. Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος, αλλά η αρμόδια υφυπουργός Σ. Καλαντζάκου δεν απάντησε επί της ουσίας και απέδωσε το πρόβλημα σε παρεξήγηση ανάμεσα στο ΙΚΑ και το δήμο.

Είπε ότι ο δήμος συμφώνησε για την εγκατάσταση του ΙΚΑ στα τέσσερα μισθωμένα κτίρια και δεσμεύτηκε να συμβάλει στη μετακίνηση των ασφαλισμένων, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, γιατί δεν μπορούσε να προσλάβει οδηγούς για τη δημοτική συγκοινωνία! Η υφυπουργός ανέφερε γενικά και αόριστα ότι το ΙΚΑ εξετάζει τη δυνατότητα της αγοράς του οικοπέδου που προσφέρει ο δήμος για την κατασκευή ιδιόκτητου κτιρίου του ΙΚΑ Αχαρνών και μέχρι τότε οι υπηρεσίες του θα παραμένουν διάσπαρτες.

Είναι κυρίαρχο ζήτημα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, είπε στην παρέμβασή του ο Γ. Μαυρίκος και τόνισε ότι, εκτός από το κτιριακό, υπάρχουν και οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Αποτέλεσμα, είπε, να υπάρχει ένας οφθαλμίατρος για 130.000 ανθρώπους και να χρειάζονται δύο μήνες, για να κλειστεί ένα ραντεβού με τους γιατρούς.

Είναι πρόκληση, συνέχισε, το ότι υπογράφηκε η συμφωνία για μετεγκατάσταση σε ένα κτίριο που είναι σεισμόπληκτο, καθώς επίσης και το γεγονός ότι ενώ το ενοίκιο για τα τέσσερα κτίρια το ενοίκιο είναι 19.500 ευρώ πήγαν και υπέγραψαν αυτοί που υπέγραψαν μίσθωμα διπλάσιο, δηλαδή 47.000 ευρώ. Πρέπει, κατέληξε, να δοθεί η λύση που απαιτούν οι μαζικοί φορείς της περιοχής, αφού υπάρχει το δεσμευμένο οικόπεδο και μπορεί να χτιστεί ένα σύγχρονο κτίριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ