Παρασκευή 13 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΙΣ»
Ζητάει και τα ρέστα από απλήρωτους ναυτεργάτες

Πλοιοκτήτρια εταιρεία, «ξεσαλωμένη» από τη φιλοεφοπλιστική πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, έφτασε στο σημείο να συκοφαντεί δημόσια ναυτεργάτες που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Χτες ναυτεργάτες από το πλήρωμα του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» με πλοιοκτήτρια εταιρεία τη «ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΙΣ» ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας, απαιτώντας την καταβολή δεδουλευμένων όπως αυτές προβλέπονται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Ακτοπλοΐας.

Οι ναυτεργάτες και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα, από τις 9 Ιούνη, την εταιρεία, το ΥΕΝ και όλες τις αρμόδιες αρχές, ότι το πλήρωμα θα ξεκινούσε επίσχεση, αν η πλοιοκτήτρια εταιρεία, μέχρι τις 11 Ιούνη, δεν κατέβαλε τα όσα είχε αυθαίρετα παρακρατήσει από τις αποδοχές των ναυτεργατών.

Η «ΣΙ ΛΙΝΚ», θυγατρική της ΝΕΛ στην οποία κύριος μέτοχος είναι ο Απ. Βεντούρης πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, αντί να καταβάλει τα δεδουλευμένα των ναυτεργατών, χτες εξέδωσε ένα προκλητικό δελτίο Τύπου με το οποίο έκανε το πρωτοφανές: Εδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις ειδικότητες των ναυτεργατών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση!

Επιπλέον επιχείρησε να ρίξει σ' αυτούς τις ευθύνες για τη ματαίωση του προγραμματισμένου δρομολογίου του «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΣ». Αποκρύβοντας ότι η εταιρεία ήταν ενημερωμένη εδώ και 3 μέρες, ισχυρίζεται ότι δεν τους οφείλει τίποτα και επιχειρεί να τους τρομοκρατήσει, κάνοντας λόγο για «παραδειγματική τιμωρία» και ποινικές διώξεις σε βάρος τους!

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, με καταγγελία τους, δίνουν την κατάλληλη απάντηση, επισημαίνοντας ότι «εκεί που μας χρωστάγανε ζητάνε και το βόδι». «Οι θρασύτατες απειλές - συνεχίζει η καταγγελία - της εταιρείας και η πρωτοφανής ενέργεια της δημοσίευσης των ονομάτων των ναυτεργατών με προφανή στόχο να τους συκοφαντήσει και να τους "φακελώσει" αντλείται από τη στάση του ΥΕΝ, που προκλητικά ανέχεται την παραβίαση της ΣΣΕ και της νομοθεσίας». Η ενέργεια αυτή «θα πέσει στο κενό από την οργάνωση και πάλη των ναυτεργατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ