Παρασκευή 13 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Στο απεργιακό μέτωπο και οι οικοδόμοι

Αποφάσισαν 24ωρη στις 25 Ιούνη. Σήμερα απεργούν οι λογιστές και στις 24 Ιούνη οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία. Κινητοποίηση χτες από το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Οικοδόμοι με το πανό τους έξω από τα γραφεία των εργοδοτών
Οικοδόμοι με το πανό τους έξω από τα γραφεία των εργοδοτών
Με 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 25 Ιούνη, όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία τους, οι οικοδόμοι όλης της χώρας κλιμακώνουν την πάλη για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Σύμβασης. Η απόφαση αυτή διευρύνει το απεργιακό μέτωπο των ταξικών δυνάμεων που εντείνουν τη μάχη της Σύμβασης, όπως οι λογιστές που απεργούν σήμερα (συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος) και οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία που κατεβαίνουν πανελλαδικά σε απεργία στις 24 Ιούνη, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις μεγάλες πόλεις.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα συγκέντρωση και πορεία στα γραφεία των εργοδοτών, διεκδικώντας κατώτερο μεροκάματο εργάτη 65 ευρώ, βοηθού 70 ευρώ και τεχνίτη 75 ευρώ, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, πενθήμερο - 7ωρο - 35ωρο. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και αντιπροσωπείες από τα Συνδικάτα της επαρχίας.

Οι εργοδότες οχυρώνονται πίσω από την κατάπτυστη σύμβαση του ενός ευρώ τη μέρα που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με το ΣΕΒ. Αξιώνουν προκλητικά από τους εργάτες να μπουν στη λογική που καθορίζεται από τις ανάγκες του κεφαλαίου για παραπέρα αύξηση της κερδοφορίας του. Χθες, οι εκπρόσωποι των εργοδοτών φρόντισαν να μη βρίσκονται στα γραφεία τους.

«Τους προειδοποιούμε - είπε ο Γ. Πάσουλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, μιλώντας στη συγκέντρωση - ότι οι αντοχές μας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μέχρι σήμερα έχουν καταλάβει. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από όσα διεκδικούμε». Και δίνοντας το σύνθημα για την ένταση του αγώνα, τόνισε ότι οι μέρες που μεσολαβούν μέχρι την πανελλαδική απεργία θα είναι μέρες εντατικής προετοιμασίας σε κάθε γιαπί, κάθε εργοτάξιο, με σταθμό τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 19 Ιούνη.

Να σημειωθεί ότι και χθες την προστασία των εργοδοτών ανέλαβαν οι αστυνομικές δυνάμεις που προκλητικά είχαν σταθεί μπροστά στην είσοδο των γραφείων τους. Μάλιστα, ένας από αυτούς προσπάθησε να προκαλέσει καταγράφοντας τα συνθήματα των πανό. Η δυναμική απαίτηση των οικοδόμων απομάκρυνε τις δυνάμεις καταστολής από το χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ