Παρασκευή 13 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΒΟΣΙΝΑΚΗ»
Παρεμβαίνει για να ... διευκολύνει τη μετεγκατάσταση

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, η υφυπουργός Απασχόλησης παραδέχτηκε την επιδότηση της επιχείρησης με 2.122.205 ευρώ

Υπηρέτης της «ελεύθερης αγοράς» και της εργοδοτικής ασυδοσίας η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί τη μεταφορά του εργοστασίου «Βοσινάκης» από την Πάτρα στο Πικέρμι, που συνοδεύεται από εκβιασμό στους εργαζόμενους, αφού η εταιρεία τούς καλεί είτε να ακολουθήσουν τη μεταφορά της επιχείρησης είτε να αποχωρήσουν «εθελούσια». Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση προχωράει σε μετεγκατάσταση, αφού προηγουμένως εξασφάλισε και επιδοτήσεις από τους διάφορους αναπτυξιακούς νόμους.

Απαντώντας η αρμόδια υφυπουργός Σ. Καλαντζάκου, είπε απλώς ότι έγινε στο υπουργείο σύσκεψη με συμμετοχή όλων των φορέων και κλήθηκε η εταιρεία να επανεξετάσει το πρόγραμμά της και να μην κλείσει το εργοστάσιό της στην Πάτρα. Παραδέχτηκε ότι για τη συγκεκριμένη εταιρεία έχει εγκριθεί επιχορήγηση 2.122.205 ευρώ και ομολόγησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγορεύσει τη μετεγκατάσταση βιομηχανιών. Η υφυπουργός είπε ότι θα υπάρξουν μέτρα, προκειμένου οι εργαζόμενοι στην Πάτρα «εφόσον το επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται, να μεταβούν στις νέες εγκαταστάσεις στο Πικέρμι», ενώ θα υπάρξει πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων που θα προσλάβουν πρώην εργαζόμενους του «Βοσινάκη».

Από τη στιγμή που ισχύει η Συνθήκη του Μάαστριχτ για την ελευθερία κίνησης των κεφαλαίων, είπε στην παρέμβασή του ο Ν. Καραθανασόπουλος, είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγορεύσει σε καμία επιχείρηση να μεταφέρει τις δραστηριότητές της όπου θέλει. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας, εκτός και αν πάρει πρωτοβουλία μόνη της πέρα από τη διάθεση του κάθε επιχειρηματία. Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος είναι να πάρει νομοθετική πρωτοβουλία και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και των 67 εργαζομένων του εργοστασίου του «Βοσινάκη» στην Πάτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ