Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΠΙΤΕΡ ΣΙΓΚΑΛ
Get smart

Η ταινία του Σίγκαλ με αρκετά «διασκεδαστικό» τρόπο, κυρίως μέσω των πολύ κοφτερών και γρήγορων διαλόγων της, αλλά και με κάποια έξυπνα κινηματογραφικά ευρήματα (γκαγκ), καταφέρνει, σε αρκετές στιγμές, να σου αποσπάσει το γέλιο. Ενα γέλιο, βέβαια, που δε σε ανασηκώνει στην καρέκλα σου, δε σε αναγκάζει να κρατάς την κοιλιά σου, αλλά πάντως γελάς!

Ενας ανεκπαίδευτος - και ανεκδιήγητος - Αμερικανός πράκτορας γραφείου ρίχνεται ξαφνικά στα βαθιά! Φτάνει στη Μόσχα (εκεί, φαίνεται, εξακολουθεί να φωλιάζει πάντα ο εχθρός και να συντηρείται η αντικομμουνιστική ψύχωση των Αμερικανών και η εμμονή τους στον ψυχρό πόλεμο), και προσπαθεί να διαλύσει το ...Χάος. Το Χάος, μια μυστηριώδης οργάνωση, είναι ο σημερινός ρωσικός εχθρός των Αμερικανών. Βοηθός του πράκτορα - κακέκτυπου του Τζέιμς Μποντ, μια πολύ ικανή, πολύ όμορφη και πολύ μαχητική Αμερικάνα πράκτορας. Το ζευγάρι σιγά - σιγά θα ερωτευτεί και σιγά - σιγά θα νικήσει και τους εχθρούς. Στη συνέχεια, θα επιστρέψει στην Αμερική και θα ζήσει ευτυχισμένο! (Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια.)

Θα μου πείτε εδώ ο κόσμος καίγεται... Είμαι υποχρεωμένος, χωρίς καμία επιφύλαξη, να συμφωνήσω! Σας είπα: απλώς θα γελάσετε! Και αυτό όχι συνέχεια. Σε κάποιες στιγμές. Δε σας είπα, γιατί δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ότι θα δείτε μια σάτιρα με ζουμί, γύρω από τους πράκτορες και την πρακτορική φιλολογία. Αυτά είναι για άλλης ποιότητας σκηνοθέτες, για άλλης ποιότητας κινηματογράφο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα πτυχή της εμπορικής τέχνης. Της τέχνης που στοχεύει, με όλο τα μέσα και με όλους τους τρόπους, να σου αποσπάσει το εισιτήριο!

Παίζουν: Στιβ Κάρελ, Αν Χάθαγουεϊ, Κουέιν Τζόνσον, Αλαν Αρκιν, Τέρες Σταμπ, Μάσι Οκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ