Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΗΣ ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αδιέξοδη η πολιτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Την αδιέξοδη πολιτική στη διαχείριση των απορριμμάτων του Νομού Θεσσαλονίκης και την αφερεγγυότητα της κυβέρνησης και του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων Νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η Αχτιδική Επιτροπή Λαγκαδά της ΚΟΘ του ΚΚΕ, μετά και τις τελευταίες μεθοδεύσεις για ταυτόχρονη «δοκιμαστική λειτουργία» του ΧΥΤΑ στη Μαυροράχη και της χωματερής Ταγαράδων.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Λαγκαδά σημειώνει σχετικά ότι όχι μόνο καμία λύση δε δίνεται με την προχτεσινή απόφαση για ταυτόχρονη «δοκιμαστική λειτουργία» του ΧΥΤΑ στη Μαυροράχη και της χωματερής Ταγαράδων, αλλά, πολύ περισσότερο, δε διασφαλίζεται η λειτουργία της Μαυροράχης ως ΧΥΤΑ. Αντίθετα επιβαρύνεται περιβαλλοντικά μια ήδη υποβαθμισμένη περιοχή, με τη λειτουργία μιας ακόμα χωματερής.

Η Αχτιδική Επιτροπή χαιρετίζει τους κατοίκους της επαρχίας Λαγκαδά που με τον πολυήμερο αγώνα τους πρόβαλαν τα προβλήματα που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη λειτουργία της Μαυροράχης ως χωματερής και ανάγκασαν να δοθούν και αυτές οι γενικές έστω υποσχέσεις. Και καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της επαρχίας Λαγκαδά να συνεχίσουν την πάλη τους για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Τη λειτουργία του ΧΥΤΑ μόνο εφόσον τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις και προδιαγραφές, μόνο εφόσον γίνουν τα απαραίτητα έργα. Λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης και Διαλογής, λειτουργία Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ