Πέμπτη 19 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις στη Λιβαδειά

Συνάντηση με τον Σύλλογο Οικογένειας και Φίλων Θεραπευτικής Κοινότητας ΙΘΑΚΗ είχε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Από παλαιότερη κινητοποίηση ενάντια στα ναρκωτικά
Από παλαιότερη κινητοποίηση ενάντια στα ναρκωτικά
Αρχίζει σήμερα η κεντρική εκδήλωση του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στη Λιβαδειά, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, ενώ έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και εξορμήσεις με τις θέσεις και τη διακήρυξη του ΕΣΥΝ και στα 26 Παραρτήματα του φορέα. Το πρόγραμμα της κεντρικής εκδήλωσης στη Λιβαδειά, που διοργανώνει το ΕΣΥΝ Ν. Βοιωτίας, έχει ως εξής:

  • Σήμερα, Πέμπτη, στο Ζάππειο, στις 8.30 το βράδυ: Εναρξη - χαιρετισμοί. Dance Aerobic από ομάδα αθλητών του ΑΚΟΛ. Ομιλία από το ΕΣΥΝ. Παραδοσιακοί χοροί από το Λαογραφικό Ομιλο Λιβαδειάς. Μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα «Πυξίδα».
  • Αύριο, Παρασκευή, στο Ζάππειο, στις 8.30 το βράδυ: Flamego από τη σχολή χορού Μαρίας Τσαλούκη. Παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Βοιωτίας. Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς.
  • Τη Δευτέρα 23 του Ιούνη, στο Νέο Δημοτικό Θέατρο, στις 8.30 το βράδυ: Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς - Ομιλος Φίλων Θεάτρου: «Ο αφέντης Πουντίλα και ο υπηρέτης του Ματί», του Μπ. Μπρεχτ.
  • Την Τρίτη 24 του Ιούνη, στο Twins' Sport Club, στις 8.30 το βράδυ, ποδοσφαιρικός αγώνας.
Αγώνας για ουσιαστική πρόληψη

Η ανάγκη να γιγαντωθεί και να αναβαθμιστεί η πρόληψη κατά των ναρκωτικών αλλά και ο τομέας της θεραπείας και της επανένταξης, ώστε να ανταποκρίνονται στις διαστάσεις του προβλήματος και στις ανάγκες που υπάρχουν, εκφράστηκε χτες το απόγευμα σε συνάντηση που πραγματοποίησε η ΚΟΑ του ΚΚΕ με το Σύλλογο Οικογένειας και Φίλων Θεραπευτικής Κοινότητας ΙΘΑΚΗ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Βασίλης Δημόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ, και η Ελένη Ζαφειρίου, δικηγόρος.

Μεγάλη αξία είχε η κατάθεση της εμπειρίας των γονιών των οποίων τα παιδιά είναι ή ήταν κατά το παρελθόν εξαρτημένα από τα ναρκωτικά, σχετικά με τα «στεγνά προγράμματα» και τα ιδιαίτερα θετικά τους αποτελέσματα. «Με τη μεθαδόνη, όπως βλέπουμε, το πρόβλημα όχι απλά διαιωνίζεται αλλά πολλές φορές με τραγικά για το χρήστη αποτελέσματα», υπογράμμισαν. Εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να ενταχθεί η μεθαδόνη και στα σημερινά «στεγνά προγράμματα», κάτι που, όπως είπαν, συζητιέται έντονα. Αναφορά έγινε και στο διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά», όπου και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε κάθετα η διαφωνία σε αυτό τον επίπλαστο διαχωρισμό.

Στη συνάντηση τονίστηκαν ιδιαίτερα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, αφού δε λαμβάνει καμιά χρηματοδότηση παρά την ουσιαστική του συμβολή. Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη μαζικοποίησης του συλλόγου και διεκδίκησης περισσότερων Συμβουλευτικών Σταθμών, Μονάδων Θεραπείας και Κέντρων Πρόληψης, όπως επίσης και γενναίας χρηματοδότησης από το κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ