Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία σήμερα στα αεροδρόμια

Η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» καλεί τους εργαζόμενους, να υπερασπίσουν το δημόσιο και ενιαίο χαρακτήρα της ΥΠΑ

Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται από τα μεσάνυχτα οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενώ εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγε, κατά την προσφιλή της τακτική, η διοίκηση της υπηρεσίας, με αίτημα να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση.

Τη νέα απεργία στα αεροδρόμια αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, καθώς αντίστοιχες κινητοποιήσεις που είχαν κηρυχτεί από την ομοσπονδία εργαζομένων στην ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ) είχαν κηρυχτεί από το δικαστήριο παράνομες. Το αίτημα που προβάλλουν ΑΔΕΔΥ και ΟΣΥΠΑ, είναι η υλοποίηση της συμβατικής υποχρέωσης για την παρουσία της ΥΠΑ και του προσωπικού της στο αεροδρόμιο Σπάτων. Αίτημα με το οποίο διαφωνούν οι εκπρόσωποι της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΕΣΚ/ΥΠΑ), υπογραμμίζοντας ότι η αιτία που προκαλεί τα προβλήματα, είναι ακριβώς η ίδια η σύμβαση των Σπάτων, δηλαδή η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και όχι ότι δεν εφαρμόζεται.

Στο μεταξύ κατά την εκδίκαση της προσφυγής, ο συνήγορος της ΟΣΥΠΑ ζήτησε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, να δώσει το λόγο και στους εκπροσώπους των κομμάτων (Αχ. Κανταρτζή του ΚΚΕ και Αθ. Χειμάρα της ΝΔ ). Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό, παρά την επιμονή του δικηγόρου της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων, καθώς ο πρόεδρος του δικαστηρίου πρόβαλε το επιχείρημα ότι καλύφθηκε από τους μάρτυρες.

Σε συνεδρίασή της η εκτελεστική επιτροπή της ΟΣΥΠΑ, αποφάσισε να εξαιρεθούν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις τα αεροδρόμια Πάρου, Σάμου, Νάξου, Ικαρίας και Σύρου, ώστε να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες μεταφοράς, που προέκυψαν από τη ναυτική τραγωδία.

Ωστόσο, τόσο η διοίκηση της ΥΠΑ όσο και η διοίκηση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», με πρόσχημα την «κοινωνική ευαισθησία», έσπευσαν με ανακοινώσεις τους να αναγγείλουν ότι θα εξυπηρετήσουν κανονικά όλες τις πτήσεις, παρά την εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία!

Οι εκπρόσωποι της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΕΣΚ/ΥΠΑ) καταγγέλλουν ως υποκριτική την «κοινωνική ευαισθησία» των αρμοδίων, επισημαίνοντας ότι η ευθύνη για τη ναυτική τραγωδία ανήκει στην κυβέρνηση. Παράλληλα, ζήτησαν από την ΟΣΥΠΑ να καταγγείλει την εφοπλιστική ασυδοσία και την εγκληματική συμπεριφορά, που ενθαρρύνονται από την κυβερνητική πολιτική, αποτέλεσμα της οποίας είναι η δημιουργία «εφοπλιστικού κράτους εν κράτει». Αυτή η πολιτική είναι ακριβώς η ίδια που υπαγορεύει και την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, τονίζουν τα στελέχη της παράταξης.

Η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να υπερασπίσουν το δημόσιο και ενιαίο χαρακτήρα της ΥΠΑ και περνώντας μαζικά στην αντεπίθεση να αποδείξουν ότι καμιά εξουσία και καμιά δικαστική απόφαση δεν μπορεί να σταματήσει το δίκαιο αγώνα τους.

Από την απόφαση του δικαστηρίου θα εξαρτηθεί η αναστολή ή όχι της απεργίας, ενώ οι εκπρόσωποι του κλάδου έχουν εξαιρέσει από τις κινητοποιήσεις τους τα αεροδρόμια Πάρου, Νάξου, Ικαρίας, Σάμου και Σύρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες μεταφοράς, που προέκυψαν από τη ναυτική τραγωδία του πλοίου «Σάμινα εξπρές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ