Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΘΩΝ
Να ανακληθεί η απόφαση τσιμεντοποίησης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες βράδυ οι κάτοικοι των  Αμπελοκήπων

Να ανακαλέσει ο Δήμος Αθηναίων την πρόσφατη απόφασή του (14.9.2000), με την οποία συμφωνεί να κτίσει ο μεγαλοκαταστευαστής Μπάμπης Βωβός ένα νέο μεγαθήριο στο υπόλοιπο του κτήματος ΘΩΝ και το ΥΠΕΧΩΔΕ να κάνει τα λόγια του πράξεις για τη μετατροπή του κτήματος σε χώρο λειτουργικού πρασίνου, απαίτησαν οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων, στη χθεσινή απογευματινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων και η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων για τη Σωτηρία του κτήματος ΘΩΝ.

Ο Μιχάλης Ζωίδης, γραμματέας του Συλλόγου, επισήμανε ότι η ολιγωρία του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Δήμου Αθηναίων ενθαρρύνουν τον μεγαλοκατασκευαστή Βωβό να ανεγείρει ένα ακόμα 7όροφο κτίριο έκτασης ενός στρέμματος, δηλώνοντας μάλιστα σε διάφορες συνεντεύξεις του ότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για πράσινο. Η δική μας θέση, συνέχισε, είναι να μη δοθεί ούτε ένα τετραγωνικό εκατοστό από το υπόλοιπο κτήμα και να μετατραπεί στο σύνολό του (εκτός από τις δύο πολυκατοικίες) σε λειτουργικό πράσινο. Γι' αυτό, τόνισε, ζητάμε απ' το ΥΠΕΧΩΔΕ να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, που να αλλάζει τις χρήσεις γης του κτήματος, από οικοδομικά τετράγωνα που είναι τώρα, σε χώρο πρασίνου και να βρει τα απαραίτητα κονδύλια για την αποζημίωση των ιδιοκτητών.

Ο Αχ. Κανταρτζής, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, που παραβρέθηκε στη χθεσινή συγκέντρωση, τόνισε στην ομιλία του ότι πρέπει ο Δήμος Αθηναίων και το ΥΠΕΧΩΔΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να «ρίχνουν ο ένας στον άλλον το μπαλάκι». Δεν πρέπει, τόνισε, να αφήσουμε να παραδοθούν οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι της Αθήνας στους μεγαλοκατασκευαστές. «Εμείς - κατέληξε - ως ΚΚΕ θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό σας και θα αγωνιζόμαστε, τόσο μέσα, όσο και έξω απ' τη Βουλή».

Η Ζωή Βαλάση, δημοτική σύμβουλος της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», επισήμανε ότι «αγωνιζόμαστε πλάι σας, γιατί το όραμά μας είναι μια ανθρώπινη πόλη. Πιστεύουμε ότι ο Δήμος Αθηναίων μπορεί και πρέπει να αλλάξει την απόφασή του. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, αρκεί και σεις να συνεχίζετε να αγωνίζεστε».

Στη χθεσινή συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο Θ. Μαύρης, πρόεδρος του Συλλόγου, η δημοτική σύμβουλος Αννα Φιλίνη, ο Ν. Κακλαμάνης βουλευτής της ΝΔ, ο Π. Ζυγούρης δημοτικός σύμβουλος κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση για το Κτήμα ΘΩΝ (2002-01-29 00:00:00.0)
«Τσιμέντο να γίνει» και με τη βούλα του ΥΠΕΧΩΔΕ! (2001-12-04 00:00:00.0)
Ελπιδοφόρα αποτελέσματα των αγώνων (2001-08-22 00:00:00.0)
Προκλητικός ο Βωβός (2001-02-08 00:00:00.0)
Συγκέντρωση κατά της τσιμεντοποίησης (2000-09-27 00:00:00.0)
Τσιμεντοποιούνται και τα υπόλοιπα 4 στρέμματα (2000-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ