Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΘΩΝ
Προκλητικός ο Βωβός

Με μια ανοιχτή επιστολή - καταπέλτη προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων απαντά στους αβάσιμους ισχυρισμούς του μεγαλοκατασκευαστή Μπ. Βωβού για το κτήμα του ΘΩΝ, έτσι όπως αυτοί διατυπώθηκαν με πληρωμένη δημοσίευση του επιχειρηματία στον ημερήσιο Τύπο.

Ο Μπ. Βωβός ισχυρίζεται ότι η εταιρία του «κάνει δωρεά προς την πόλη των Αθηνών του ημίσεος κτήματος ΘΩΝ». Φαίνεται όμως ότι ο μεγαλοεργολάβος «ξεχνάει πως το ήμισυ του κτήματος το έχει ήδη καταστρέψει με την ανέγερση του μεγαθηρίου», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος φέρνει τον Κ. Λαλιώτη προ των ευθυνών του, υπενθυμίζοντάς του πως ο ίδιος, με πρόσφατη δήλωσή του, τόνιζε ότι «το ΥΠΕΧΩΔΕ αποτρέπει κάθε απόπειρα οικοπεδοποίησης και εμπορικής αξιοποίησης αυτού του κρίσιμου για την Αθήνα χώρου και ακυρώνει τα τσιμεντοποιημένα σχέδια των όποιων ιδιοκτητών και εργολάβων».

Στη συνέχεια ο μεγαλοεργολάβος προκλητικά ισχυρίζεται ότι την προσφορά της εταιρίας «αποδέχτηκαν με ενθουσιασμό οι περίοικοι, οι φορείς, οι σύλλογοι και οι διερχόμενοι Αθηναίοι». Επισημαίνεται ότι ο μοναδικός σύλλογος που υποστηρίζει τις θέσεις του Μπ. Βωβού, είναι ένας νεοϊδρυμένος «σύλλογος», «ουσιαστικά ανύπαρκτος, όπως τονίζει στην ανοιχτή επιστολή ο Πολιτιστικός Σύλλογος, χωρίς καμία δράση στην περιοχή μας, εμφανιζόμενος μαζί με μερικούς "αγανακτισμένους πολίτες" στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Τσαρούχα στον ΣΚΑΪ». Ταυτόχρονα, συνεχίζει ο Σύλλογος, «ο Μπ. Βωβός αποσιωπά τελείως την ύπαρξη της Επιτροπής Αγώνα για σωτηρία του κτήματος ΘΩΝ, η οποία και εκφράζει πραγματικά τις διαθέσεις των περιοίκων, όπως φαίνεται από τις μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες, τις πάνω από 10.000 υπογραφές κατοίκων σε σχετικό υπόμνημα για να μην τσιμεντοποιηθεί το κτήμα και την καθημερινή ενεργοποίηση δεκάδων μελών της».

Ο Μπ. Βωβός καταφέρεται κατά του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων με το επιχείρημα πως «η εδαφική αρμοδιότητα του συλλόγου βρίσκεται μακράν της περιοχής ΘΩΝ». Από την πλευρά του ο Πολιτιστικός Σύλλογος επισημαίνει: «Ο Σύλλογός μας πρωτοστατεί για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, αγωνιζόμενος και για τα ιδιαίτερα προβλήματα της γειτονιάς μας και για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής των Αμπελοκήπων ως Αμπελοκηπιώτες, αλλά και της Αθήνας ως Αθηναίοι».

Στη συνέχεια ο μεγαλοεργολάβος ισχυρίζεται για άλλη μια φορά ότι με τη δική του πρόταση «όλη η έκταση του κτήματος ΘΩΝ γίνεται πράσινο», όπως άλλωστε έχει εξαγγείλει και ο υπουργός. Ωστόσο, εξακολουθεί να αποσιωπά ότι επιδιώκει και στο υπόλοιπο ελεύθερο τμήμα να αναγείρει ένα ακόμη μεγαθήριο κάλυψης εδάφους 1150 τετραγωνικών μέτρων και ύψους 27 μέτρων.

Τέλος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος καλεί τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να συνεργαστεί με το Δήμο Αθηναίων ώστε «να προχωρήσουν σταθερά και γρήγορα όλες οι διαδικασίες για τη σωτηρία του χώρου. Θα είναι τραγικό λάθος, σημειώνει, το κτήμα ΘΩΝ να αξιοποιηθεί για μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και άγονες αντιπαραθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ