Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Νυν υπέρ πάντων...

Ραγδαίες μεταβολές γίνονται στην εποχή μας που προοιωνίζονται ένα μέλλον όχι αβέβαιο, αλλά ασφαλέστατα απάνθρωπο. Τα πάντα ανατρέπονται κατά τις βουλές της νέας τάξης πραγμάτων, δηλαδή της νέας λαίλαπας κατά των πανάρχαιων ανθρωπιστικών αξιών. Τα ιδανικά, που είχαν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες, θυσιάζονται στον αδηφάγο κερδώο Ερμή. Καταλύονται θεσμοί και χαλκεύονται δεσμά σε βάρος των λαών. Ανατρέπονται αξίες και οράματα και χαλκεύονται επικίνδυνα προγράμματα σύνθλιψης και εξουθένωσης όλων των ανθρώπων για χάρη της κερδομανίας ελάχιστων προνομιούχων που μαστίζουν τον κόσμο.

Οι απανταχού της Γης κρατούντες, κατέχοντες και διαφεντεύοντες, δε νοιάζονται πλέον για τους λαούς και τα προβλήματά τους παρά μόνον για τον εαυτό τους και για το βόλεμά τους, μέχρι εβδόμης γενεάς. Οι λαοί αποδεκατίζονται από πείνα και οι ηγέτες ευωχούνται αδιάφοροι για τα κοινωνικά δράματα. Η ανεργία ανεβαίνει κατακόρυφα. Η πείνα θερίζει τους λαούς που ζουν σε συνθήκες πρωτοφανούς αθλιότητας, όταν ο πλούτος της γης φτάνει σε αστρονομικά μεγέθη, αλλά τον λυμαίνονται ελάχιστοι! Καμιά περιγραφή δεν μπορεί να αποδώσει απόλυτα την τραγωδία της σημερινής ανθρωπότητας! Οι μεγιστάνες του πλούτου λογαριάζουν τα ανθρώπινα πλάσματα όσο και τα σκουλήκια! Σήμερα στον κόσμο παρατηρείται ο πιο εξωφρενικός κατήφορος και η αγριότερη κατακρεούργηση των ανθρώπινων αξιών και δικαιωμάτων των λαϊκών μαζών. Κατακτήσεις αιώνων κατεδαφίζονται σε μια νύχτα. Αξίες αιώνιες ανατρέπονται από βάρβαρους κερδολάγνους.

Ακρωτηριάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολλαπλασιάζονται τα ανθρώπινα δράματα. Οι φονιάδες των λαών καταπατούν τα πάντα και επιβάλλουν το νόμο της αγριότερης ζούγκλας πάνω στον πλανήτη! Υποστηρίζουν και δικαιώνουν ανερυθρίαστα τον όποιο δικτάτορα τους κάνει τα κέφια τους, ενώ επικηρύσσουν ως εγκληματία πολέμου όποιον αντιστέκεται στις επιδιώξεις τους!

Τέτοια τραγική εικόνα του κόσμου μας στη δύση του εικοστού αιώνα από τη Δύση της διαφθοράς και του ειδεχθούς εγκλήματος! Σ' αυτόν τον τραγικό κόσμο, σ' αυτή τη βαρβαρότητα, μετέχουν «πολιτισμένες» κυβερνήσεις ευρωπαϊκού... επιπέδου! Και πλάι τους, πιστή στους όρκους και στα «ευχαριστώ» προς τους μακελάρηδες των λαών και η δική μας πολιτική «ηγεσία», πιστός διεκπεραιωτής των εντολών της αμερικανικής κυβερνητικής αναλγησίας.

Τα πράγματα είναι άκρως εγκληματικά και ίσως τόσο οριακά που δε θα υπάρξει πλέον καμιά δυνατότητα να αποτρέψουμε την ολική καταστροφή. Τώρα κανένας δε δικαιολογείται να τρέφει αυταπάτες. Ολα τα σημάδια δείχνουν καθαρά πως τα πάντα σαρώνονται από τα πολεμόχαρα γεράκια χωρίς κανένα δισταγμό. Το μόνο που τους εμπνέει ανησυχία είναι η αντίσταση των λαών. Αυτή μόνο φοβούνται και λογαριάζουν. Γι' αυτό και οι λαοί πρέπει να αξιοποιήσουν απόλυτα αυτό το όπλο εδώ και τώρα με όλη τους τη δύναμη. Τα μαύρα σύννεφα που κρέμονται στον ουρανό δείχνουν πως είναι η ώρα για αγώνα υπέρ πάντων! Για να περιφρουρήσουμε το δικαίωμά μας για ζωή, ελευθερία και αξιοπρέπεια.


Σ. Μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναδείχθηκαν οι ακατάλυτοι δεσμοί του νησιού της Ικαρίας με το ΚΚΕ (2020-08-12 00:00:00.0)
Στο μπλέντερ... (2017-06-11 00:00:00.0)
Θυσίες στο βωμό του κέρδους (2013-11-30 00:00:00.0)
Μύχιοι πόθοι... (2013-05-09 00:00:00.0)
Σε αντίθετους δρόμους εργαζόμενοι και ΕΕ (2001-12-16 00:00:00.0)
Νέα ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ για το λαό (2000-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ