Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Στο απυρόβλητο η εφοπλιστική ασυδοσία

Στο απυρόβλητο άφησε ουσιαστικά την κυβερνητική πολιτική - στήριγμα της εφοπλιστικής ασυδοσίας ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος κινούμενος στη λογική του «εξιλαστήριου θύματος», υποβοηθά στην πραγματικότητα την κυβέρνηση να εκτονώσει τη λαϊκή οργή.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού καταγγέλλει την «ανεύθυνη απουσία» του πρωθυπουργού και τις προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, που επιχειρούν να συγκαλύψουν τα γεγονότα και να μεταθέσουν τις ευθύνες, εγκαλεί την κυβέρνηση για το ότι δεν τηρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, για τη μη διεξαγωγή προληπτικών ελέγχων στα πλοία, για αδυναμία συντονισμού των μέσων διάσωσης των επιβατών και την απουσία συνεννόησης μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στη συνέχεια αφήνει αιχμές για την τακτική της κυβέρνησης, η οποία «διαμόρφωσε μονοπωλιακές καταστάσεις στον ευαίσθητο χώρο της ακτοπλοΐας για την υποστήριξη ευνοουμένων του ΠΑΣΟΚ, υπό τις ευλογίες επωνύμων στελεχών του». Καταλήγοντας, ο Κ. Καραμανλής αναρωτήθηκε: «Δεν υπάρχει το στοιχειώδες φιλότιμο έστω και μιας παραίτησης; Και μετά τα όσα αποκαλύπτονται μπορεί ο πρωθυπουργός να κοιτάξει στα μάτια τις Ελληνίδες και τους Ελληνες;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ