Παρασκευή 27 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οδύνη για το θάνατο του Νίκου Καραντηνού
  • Σήμερα στις 11 π.μ. από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου η νεκρώσιμη λειτουργία
  • Αύριο, στις 12 μ., η ταφή του, στα Μιχαλιτσάτα Κεφαλονιάς

Το τελευταίο «αντίο» λέμε σήμερα Παρασκευή στον κομμουνιστή δημοσιογράφο, στον αγωνιστή της Αντίστασης, Νίκο Καραντηνό, που έφυγε προχτές από τη ζωή. Η νεκρώσιμη λειτουργία τελείται στις 11 σήμερα το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου (οδός Σκουφά). Η κηδεία του ακριβού μας συντρόφου θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, που τόσο πολύ αγαπούσε, τα Μιχαλιτσάτα Ληξουρίου Κεφαλονιάς. Ο Ν. Καραντηνός είχε εκφράσει την επιθυμία του, αντί για στεφάνια, τα χρήματα να διατεθούν στο ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη».

Το άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στους συντρόφους του στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός ως το θάνατό του, στην οικογένειά του, στο «Ρ» τον οποίο υπηρέτησε μέχρι τέλους, στους συναγωνιστές του της Εθνικής Αντίστασης, στο δημοσιογραφικό κόσμο της Ελλάδας και της Κύπρου, στον οποίο ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης.

Χτες εκδόθηκαν οι παρακάτω ανακοινώσεις για το θάνατο του Ν. Καραντηνού με τις οποίες εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του:

-- Το ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλειά του. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «Με τη ζωή του και το έργο του ο Νίκος Καραντηνός δίδαξε τι σημαίνει έμπρακτη υπεράσπιση της ελεύθερης έκφρασης και των αρχών της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα».

-- Η Ενωση Συντακτών Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τις «άοκνες προσπάθειές του για τη βελτίωση των όρων εργασίας και αμοιβής των δημοσιογράφων που συνδυάστηκαν με σημαντικές κατακτήσεις για τον κλάδο».

-- Η Ενωση Συντακτών Κύπρου, με επιστολές της προς τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, σημειώνει «το υποδειγματικό ήθος, την υψηλή ποιότητα του δημοσιογραφικού λόγου του, την πλούσια προσφορά του στο σωστό δημοσιογραφικό λειτούργημα, την αγωνιστικότητα για τα δίκαια και τα δικαιώματα των λειτουργών του Τύπου και, ευρύτερα, των εργαζομένων, για τη μεγάλη έμπρακτη συμβολή του στην ανάπτυξη και εμπέδωση αδελφικών σχέσεων μεταξύ των δημοσιογραφικών Ενώσεων της Ελλάδας και της Κύπρου και στην προαγωγή και ευόδωση της κυπριακής απελευθερωτικής υπόθεσης».

-- Η Ενωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) αναφέρεται στην «πολύτιμη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του όταν σε καιρούς δύσκολους και αναιμικούς βοήθησε να ορθοποδήσει η ΕΣΠΗΤ».

-- Ο Σύλλογος Φαρακλάδων «Η Εύγερος» Κεφαλονιάς αποφάσισε να καταθέσει 50 ευρώ στο ΚΚΕ σύμφωνα με την επιθυμία του. Στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως ο εκλιπών «ήταν ένας κορυφαίος και μαχόμενος δημοσιογράφος με πανελλήνια εμβέλεια που υπερασπίστηκε με σθένος και ειλικρίνεια τα προβλήματα του λαού χωρίς συμβιβασμούς. Καλό ταξίδι ακριβέ μας συμπατριώτη».

-- Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθήνας εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια «του δικού μας ανθρώπου».

-- Ανακοινώσεις, με τις οποίες εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλειά του εξέδωσαν η ΠΕΑΦΕ και η ΠΕΕΠΠ.

Προσφορές στη μνήμη του
  • Οι εργαζόμενοι στο «Ριζοσπάστη», προς τιμήν του συντρόφου και δασκάλου μας στην κομμουνιστική δημοσιογραφία, Νίκου Καραντηνού, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», το ποσό των 840 ευρώ.
  • Η Ναυσικά Γεραμάνη προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.
  • Ο Μανόλης Μαθιουδάκης, αντί για στεφάνι στην κηδεία του προσφέρει, στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη», 100 ευρώ.
  • Η οικογένεια του Γιώργου Τσάμη προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΜΜΕ.
  • Ο Λύσανδρος Ταμουρίδης προσφέρει 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».
  • Ο Σωτήρης Κρανιάς προσφέρει 50 ευρώ στην ΠΕΑΦΕ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».
  • Η Δέσποινα Γαληνού προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ