Παρασκευή 27 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΥ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Καταγγέλλουν ασύμφορες ενοικιάσεις αεροσκαφών

Μηνυτήρια αναφορά, με τεκμηριωμένα στοιχεία για τις εξαιρετικά δαπανηρές και ζημιογόνες ενοικιάσεις αεροσκαφών, κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των τεχνικών ενώσεων του ομίλου της «Ολυμπιακής».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκης, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, υπόσχεται «απόλυτη κάλυψη» των εργαζομένων όταν η κυβέρνηση - μέχρι το τέλος του χρόνου - πάρει την οριστική απόφαση για την ιδιωτικοποίηση ή το «λουκέτο» στον όμιλο. Οσον αφορά τη διοίκηση των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (ΟΑ), αρκείται σε ανακοινώσεις για την... ανανέωση της ιστοσελίδας.

Οι εκπρόσωποι των τεχνικών, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη έχει σκοπό να αποκαλύψει στον ελληνικό λαό τις σκοτεινές πτυχές της ασκούμενης πολιτικής απαξίωσης του ομίλου και να δώσει στη Δικαιοσύνη τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της υπερασπίζοντας ταυτόχρονα τη δημόσια περιουσία.

Απαντώντας στους πρόσφατους υπαινιγμούς του Κ. Χατζηδάκη ότι πίσω από τις συχνές βλάβες αεροπλάνων «κρύβονται» οι μηχανικοί, οι εκπρόσωποι των τριών κλάδων τεχνικών επισημαίνουν ότι εάν ο υπουργός επιθυμεί να εντρυφήσει σε πράξεις που υποκρύπτουν υπόγεια συμφέροντα, ας ερευνήσει την απώλεια των δικαιωμάτων πτήσης (σλοτς) που είναι δυσεύρετα και η εμπορική τους αξία εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ