Κυριακή 1 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ

Μια ακόμα σχολική χρονιά με μύρια όσα προβλήματα ξεκίνησε για τους μαθητές της σεισμόπληκτης περιοχής του Μενιδίου. Ηδη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το σεισμό και οι συνθήκες που δημιούργησε αυτό το φυσικό φαινόμενο, που οι επιπτώσεις του πολλαπλασιάστηκαν λόγω της πολιτικής που εφαρμόζεται χρόνια τώρα από την κυρίαρχη πολιτική, ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στη ζωή των κατοίκων.

Οι ενέργειες που έγιναν στο διάστημα όλων αυτών των 12 μηνών, από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, χαρακτηρίζονται σε ό,τι αφορά τον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης, από ανεπάρκεια, ενώ οι υποσχέσεις έμειναν υποσχέσεις. Διπλοβάρδιες και ακατάλληλους χώρους για μόρφωση και καθυστέρηση στην ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, η ανάγκη των οποίων υπήρχε στις περιοχές αυτές και πριν το σεισμό, πόσο μάλλον μετά από αυτόν.

Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα την κατάσταση αυτή στο Μενίδι, που ο σεισμός ήρθε μόνο να την επιδεινώσει. Και επειδή οι ισχυρισμοί πολλών κυβερνητικών αρμοδίων ότι η υπόθεση του σεισμού ήταν έκτακτη κατάσταση, παραθέτουμε τα στοιχεία που ισχύουν για μια άλλη περιοχή, αυτή της Θεσσαλονίκης που χρόνια τώρα αντιμετωπίζει την αδιαφορία των υπευθύνων. Τα στοιχεία αυτά «μιλάνε» από μόνα τους και καταρρίπτουν το μύθο ότι τα προβλήματα υπάρχουν εκεί που «χτύπησε» ο σεισμός...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ