Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Διπλάσιοι οι νεκροί άμαχοι φέτος

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Σφοδρές μάχες μεταξύ των δυνάμεων των «Ταλιμπάν» και των αμερικανο-ΝΑΤΟικών δυνάμεων σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τις κατοχικές δυνάμεις, 32 φερόμενοι ως μαχητές των «Ταλιμπάν» σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις, ακόμα και κάποιοι που «μεταμφιέστηκαν σε γυναίκες για να ξεφύγουν», όπως δήλωσαν τα αμερικανικά στρατεύματα...

Σύμφωνα με ανακοίνωση των κατοχικών δυνάμεων, οι «Ταλιμπάν» άνοιξαν πυρ με «ελαφρά όπλα και χειροβομβίδες εναντίον περιπόλου των αφγανικών και συμμαχικών δυνάμεων στην επαρχία Ουρουζγκάν, οπότε και οι άνδρες της περιπόλου απάντησαν στα πυρά και ζήτησαν κάλυψη από αέρος, σκοτώνοντας τρεις αντάρτες. Υπήρξε ανασύνταξη και νέα επίθεση, αλλά από τα πυρά των κυβερνητικών και συμμαχικών δυνάμεων σκοτώθηκαν άλλοι 29 αντάρτες».

Στο μεταξύ ακόμα και σε έρευνα των Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται ότι από την αρχή του έτους στο Αφγανιστάν έχουν χάσει τη ζωή τους 698 άμαχοι σε συγκρούσεις, διπλάσιοι από πέρυσι την ίδια περίοδο. Σύμφωνα με την έρευνα, οι «255 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων των αφγανικών δυνάμεων, της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στην Ασφάλεια (Isaf) και της υπό αμερικανική διοίκηση δύναμης, ενώ 422 σκοτώθηκαν σε επιθέσεις ανταρτών που είχαν στόχο φιλοκυβερνητικές δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ