Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Αγωνιστική ετοιμότητα για το Ασφαλιστικό

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε θεατές σε ένα έργο, σε μια αντιλαϊκή πολιτική που μας στερεί το δικαίωμα στη ζωή, στην υγεία, στη σύνταξη και την αξιοπρέπεια. Μαζί με τους εργαζόμενους της χώρας μας, θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, θα αντιδρούμε, θα παρεμβαίνουμε, θα τους χαλάμε τα σχέδια». Αυτό δηλώνει, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση που, μετά την ψήφιση του τελευταίου αντιασφαλιστικού νόμου, επιχειρεί την εφαρμογή του.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην απεργία του κλάδου στις 2 Ιούνη ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης δήλωσε στην αντιπροσωπεία του κλάδου ότι η ψήφιση του νόμου ήταν για το «καλό τους». «Δηλαδή - σημειώνεται - "για το καλό μας" μειώνουν τις επικουρικές συντάξεις μέχρι 70% στο ΤΕΑΥΦΕ αλλά και στα άλλα Ταμεία. "Για το καλό μας" δεσμεύουν τα αποθεματικά και τα περιουσιακά τους στοιχεία». Ηδη, όπως αναφέρεται, οι διάφοροι αρμόδιοι, στην προσπάθεια εφαρμογής του νόμου, μπαινοβγαίνουν στα κτίρια του ΤΕΑΥΦΕ, διαλέγουν γραφεία, πιέζουν, απειλούν, «στεγάζουν» πότε το ένα Ταμείο, πότε άλλο, πιέζουν, κλπ.

Η Ομοσπονδία, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, υπογραμμίζει ότι «μαζί με τα συνδικάτα του κλάδου, δηλώνουμε, προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία, ότι δε θα τους επιτρέψουμε να γκρεμίσουν ό,τι χιλιάδες εργαζόμενοι έχτισαν, χρόνια τώρα, με τον ιδρώτα τους, με το αίμα τους. Δε θα επιτρέψουμε να χαθεί κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ