Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΝΑΡΑ
Σε κοινό μέτωπο για το δικαίωμα στη δουλειά

Πανελλαδική συγκέντρωση την άλλη Τετάρτη στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της ΟΕΚΙΔΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση των κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας έξω από το υπουργείο Απασχόλησης
Από παλιότερη κινητοποίηση των κλωστοϋφαντουργών της Νάουσας έξω από το υπουργείο Απασχόλησης
Το κοινό τους μέτωπο ενάντια στην εργοδοσία και στην πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου ενισχύουν οι εργαζόμενοι του «Ομίλου Λαναρά», που την επόμενη Τετάρτη, 9 Ιούλη, συναντιούνται στην Αθήνα, στην πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, στον Ιματισμό και το Δέρμα (ΟΕΚΙΔΕ). Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Βάθης, στις 9.30 το πρωί, και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΚΙΔΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση με αιτήματα την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων Μάη-Ιούνη, κανονική πληρωμή των δεδουλευμένων στο εξής, να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, να μη γίνει καμιά απόλυση, δουλειά με δικαιώματα, καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων κλωστοϋφαντουργών.

Από την πρώτη στιγμή, κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση έχει απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας (ΕΚΝ), ενώ καθημερινά αυξάνονται οι ανακοινώσεις συμμετοχής. Από τη Νάουσα, πούλμαν για την Αθήνα θα αναχωρήσουν την Τρίτη 8 Ιούλη στις 10 μ.μ., έξω από το ΕΚΝ. Ξεκαθαρίζοντας ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, οι εργαζόμενοι στον «Ομιλο Λαναρά» έχουν ήδη αποφασίσει και ξεκινήσει επίσχεση εργασίας στο εργοστάσιο στο Βαθύ Εύβοιας, στα Κλωστήρια «Μαρώνεια» (Κομοτηνή), στα «Κλωστήρια Γ΄» (Νάουσα), σε «Οττο Εβρος» (Αλεξανδρούπολη), ΦΑΝΚΟ (Κομοτηνή), «Δούβρο» (Θεσσαλονίκη).

Στη «Lannet AE»

Τα βήματά τους καλούνται να ενώσουν με τους κλωστοϋφαντουργούς και οι εργαζόμενοι στη «Lannet ΑΕ» (μέλος του ίδιου ομίλου), στους οποίους η εργοδοσία χρωστά ένα μέρος από το μισθό του Μάη και τον Ιούνη, ενώ παραμένει αβέβαιο το εργασιακό τους μέλλον. Το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) έχει προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας (9 π.μ.-1 μ.μ.) και καλεί τους εργαζόμενους στη Lannet ΑΕ σε μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τετάρτης.

Χτες η εργοδοσία επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να εμποδίσει μέλη της διοίκησης του ΣΕΤΗΠ να μοιράσουν ανακοίνωση στους εργαζόμενους της επιχείρησης με την οποία τους καλούν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η «Lannet» κατέθεσε, προχτές, στο δικαστήριο αίτημα συνδιαλλαγής με βάση τον πτωχευτικό κώδικα (ο ΟΤΕ έχει διακόψει προσωρινά ορισμένα κυκλώματα διασύνδεσης προς την «Lannet» λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών της). Στόχος του αιτήματος είναι να βρεθεί ένας ευνοϊκός τρόπος αποπληρωμής των οφειλών της εταιρείας. Ομως δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο πτώχευσής της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο αγωνιστικό ραντεβού στην Αθήνα (2009-11-05 00:00:00.0)
Να κλιμακώσουν κόντρα στα δεκανίκια του Λαναρά (2009-10-23 00:00:00.0)
Πρώτη αγωνιστική απάντηση χτες (2009-10-14 00:00:00.0)
Ανυποχώρητα στο πλευρό των κλωστοϋφαντουργών (2009-02-18 00:00:00.0)
Για τους εργάτες δεν περισσεύει ούτε ευρώ (2008-10-30 00:00:00.0)
Απεργιακή απάντηση στο μπαράζ απολύσεων (2005-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ