Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΚΛΩ
Να κλιμακώσουν κόντρα στα δεκανίκια του Λαναρά

Σε πλατιές συσκέψεις και αγωνιστική κάθοδο στην Αθήνα καλούν οι ταξικές δυνάμεις, ενώ ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ υπονομεύουν τον αγώνα

Κλιμακώνουν οι ταξικές δυνάμεις τις κινητοποιήσεις και τη συντονισμένη πάλη εργαζομένων και απολυμένων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (Λαναράς και Τράπεζες) ενάντια στις πολιτικές που βάζουν «λουκέτα» στα εργοστάσια και χρηματοδοτούν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τον όμιλο.

«Τεράστιες ευθύνες βαραίνουν τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη χτεσινή της ΝΔ και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, για το ζεστό χρήμα, που φρόντισαν να "τσεπώσει" ο Λαναράς και οι τραπεζίτες με κρατικές εγγυήσεις και τώρα ξανακλείνει εργοστάσια, ξανακάνει απολύσεις, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Προσθέτει δε ότι «οι άνεργοι - απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί γίνονται αντικείμενα εμπαιγμού με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που ανακυκλώνουν την ανεργία», με αποτέλεσμα μία στις δύο οικογένειες στη Νάουσα να έχει έναν άνεργο.

Την ερχόμενη βδομάδα θα γίνει η δεύτερη συνάντηση των εκπροσώπων της ΟΕΚΙΔΕ (Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας), του ΠΑΜΕ και του ΕΚ Νάουσας στο υπουργείο Εργασίας και οι ταξικές δυνάμεις καλούν εργαζόμενους και απολυμένους σε ετοιμότητα για μαζική αγωνιστική κάθοδο στην Αθήνα εκείνη την ημέρα. Σήμερα, Παρασκευή στις 6 μ.μ. το ΕΚ Νάουσας καλεί τους εργαζόμενους των Κλωστηρίων Γ' σε σύσκεψη για ενημέρωση και συζήτηση για το πώς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Την Τρίτη, 27 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. θα γίνει στο ΕΚ Νάουσας πλατιά σύσκεψη όλων των εργαζομένων και απολυμένων κλωστοϋφαντουργών του νομού.

Την ίδια στιγμή, εμπόδια στο να οργανωθεί από τους εργαζόμενους των Κλωστηρίων Γ' του ομίλου Λαναρά η αντίσταση βάζει συνειδητά η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ). Οπως καταγγέλλει το ΕΚ Νάουσας, η πλειοψηφία του σωματείου: Καταστρατηγεί την απόφαση της ΓΣ του σωματείου (που είναι ανώτερο όργανο κάθε σωματείου) για κάθοδο στην Αθήνα και συλλαλητήριο και για κατάθεση αγωγής και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Επιπλέον, «παίζει τον βρώμικο ρόλο του υπονομευτή στέλνοντας επιστολές στο υπουργείο ότι η Ομοσπονδία και το ΕΚ Νάουσας δεν εκπροσωπεί τους εργαζόμενους». Εξάλλου, η πλειοψηφία του συγκεκριμένου σωματείου και η ΓΣΕΕ έχουν αποδείξει ότι οι όποιοι «αγώνες» τους γίνονται με αίτημα τη χρηματοδότηση του Λαναρά και των τραπεζιτών. Πραγματικά, «τέτοιες πλειοψηφίες έχουν ανάγκη για να περνούν τα μέτρα τους οι "Λαναράδες"», υπογραμμίζει το ΕΚ Νάουσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ