Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης της κλαδικής Ομοσπονδίας και οι οικοδόμοι της συμπρωτεύουσας ήδη καθορίζουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα. Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

  • Σύμφωνα με την ΕΣΥΕ και σε σύγκριση με το 2008 η, δημόσια και ιδιωτική, οικοδομική δραστηριότητα σε Μακεδονία και Θράκη μειώθηκε το α' εξάμηνο του 2009 σε όγκο, κατά 35,2%.
  • Ακόμη και τα μεγάλα δημόσια έργα έχουν περιορισθεί και όσα βρίσκονται σε εξέλιξη βαδίζουν με ρυθμούς χελώνας (π.χ. ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης).
  • Από τους 25.000 εγγεγραμμένους οικοδόμους στη Θεσσαλονίκη, το 50% είναι άνεργοι και στην πλειοψηφία τους δεν μπορούν να θεωρήσουν ούτε καν το βιβλιάριο ασθενείας. Περισσότερες από 12.000 οικογένειες, βρίσκονται σε απόγνωση, ανίκανες να προγραμματίσουν τη ζωή τους, να αντεπεξέλθουν στα έξοδα καθημερινής διαβίωσης, μόρφωσης των παιδιών τους.
  • Μόνο στη Θεσσαλονίκη από 1.1.2009 έγιναν πέντε θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα». Πρόσφατα εργάτης που εδώ και καιρό δεν έχει σταθερή δουλειά τσακίστηκε σε χέρια και πόδια ενώ δούλευε για να πάει στο σπίτι του έστω κάνα μεροκάματο...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ