Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ»
Τρομοκρατεί και τσακίζει δικαιώματα

Οτι κλείδωσε τους εργαζόμενους για να μην κάνουν στάση εργασίας, καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά

Στάση εργασίας από τις 8 π.μ. - 11 π.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής «Λαζαρίδη» στο Μοσχάτο, απαιτώντας την άμεση ακύρωση της απόλυσης - για δεύτερη φορά - της συνδικαλίστριας Τασίας Παππά και την καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλει ο εργοδότης.

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στο κλαδικό τους Συνδικάτο εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά (με απόφαση του οποίου έγινε η κινητοποίηση) και να παλέψουν συλλογικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους ανέδειξε και η χτεσινή στάση της διοίκησης της επιχείρησης. Οπως καταγγέλλει το συνδικάτο, η εργοδοσία έφτασε στο σημείο να εξαναγκάσει με εκφοβισμούς εργαζόμενους να μπουν στο χώρο δουλειάς από την πίσω είσοδο και πριν από τις 8 το πρωί, ενώ στη συνέχεια τους κλείδωσε μέσα στο εργαστήριο!

Το σωματείο αμέσως κάλεσε στο χώρο την Επιθεώρηση Εργασίας. Μπροστά στους εκπροσώπους της Επιθεώρησης, ο εργοδότης επιχείρησε να εμποδίσει την είσοδο στο εργαστήριο του προέδρου του σωματείου, προσπάθεια που έπεσε στο κενό. Στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο εργοδότης δεν είχε κατάσταση προσωπικού και είχε εγκαταστήσει κάμερες για να παρακολουθεί τους εργαζόμενους.

Σήμερα, θα γίνει τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ το σωματείο δηλώνει αποφασισμένο να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ