Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Απορρίφθηκε η αγωγή της εργοδοσίας

Αθώοι κρίθηκαν οι συνδικαλιστές που η διοίκηση του Καριπίδη πήγε στα δικαστήρια για να κηρυχθεί παράνομος και καταχρηστικός ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων της επιχείρησης. Οι κυλιόμενες απεργίες ξεκίνησαν με απόφαση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων στις 14 Οκτώβρη και αίτημα την ανάκληση των τρομοκρατικών απολύσεων συνδικαλιστών και την άμεση καταβολή όσων δεδουλευμένων χρωστά η εργοδοσία.

Η εργοδοσία προσέφυγε στα δικαστήρια προσπαθώντας ακόμα μια φορά να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η σημερινή, αλλά και κάθε άλλη με παρόμοια αιτήματα στο μέλλον απεργία των εργαζομένων. Εξίσου αποκαλυπτική με το αίτημά της να χτυπηθεί γενικά το δικαίωμα στην απεργία ήταν και η επιχειρηματολογία με την οποία στο δικαστήριο υποστήριξε το διευθυντικό της δικαίωμα να απολύει. Επισήμανε μάλιστα ότι η απεργία προκαλεί «ζημιά» στην επιχείρηση μέσα σε δύσκολους μάλιστα καιρούς και γι' αυτό πρέπει να απαγορευτεί.

Είναι φανερό ότι, πιεσμένη από τον αγώνα τους, η εργοδοσία ψάχνει τρόπους να λυγίσει τους εργάτες, να σπάσει τους δεσμούς τους με το κλαδικό συνδικάτο που στέκεται μπροστάρης στην ανάπτυξη του αγώνα για το δίκιο τους, η πίεση του οποίου οδήγησε και στη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση. Τα σχέδια της εργοδοσίας εξυπηρετεί και ανακοίνωση που ο χτεσινός τοπικός Τύπος παρουσίασε ως ανακοίνωση εργαζομένων της επιχείρησης που εμφανίζονται αντίθετοι με τις κινητοποιήσεις. Εκεί γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για εμπόδια και τρικλοποδιές που δε βοηθούν να ορθοποδήσει η εταιρεία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ