Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εχει ευθύνες ο Ψωμιάδης

Ανακοίνωση της ΝΑΣ

Την υποκριτική στάση του νομάρχη Θεσσαλονίκης για τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους με τα προγράμματα «stage», που τώρα ζητάει τη μονιμοποίησή τους με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις της κυβέρνησης, καταγγέλλει η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Θεσσαλονίκης (ΝΑΣΘ).

Σε δηλώσεις του ο Π. Ψωμιάδης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αντί να εξαγγείλει μονιμοποίηση, προαναγγέλλει διώξεις, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία η οποία μόλις έγινε κυβέρνηση φρόντισε να μονιμοποιηθούν δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι». Ακόμη ζητάει να ανακοινωθούν ,«συγκεκριμένες προϋποθέσεις με τις οποίες θα λήξει θετικά η ομηρία χιλιάδων συμπολιτών μας»!

«Η ενέργεια να εμφανιστεί ο νομάρχης ως ο υπερασπιστής των συμβασιούχων δεν μπορεί να καλύψει τις ευθύνες του ίδιου και της πλειοψηφίας της διοίκησης της Νομαρχίας, που όλα αυτά τα χρόνια έκανε χρήση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης σε βάρος των εργαζομένων της Νομαρχίας, αξιοποιώντας τους σχετικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΑΣΘ.

«Η ΝΑΣΘ πολλές φορές έθεσε το ζήτημα των συμβασιούχων της Νομαρχίας, ζητώντας την άμεση και χωρίς εξαιρέσεις μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που βρίσκονται υπό το καθεστώς ελαστικών μορφών απασχόλησης, καθώς και την κάλυψη των εκατοντάδων κενών οργανικών θέσεων της ΝΑΘ, εισπράττοντας κάθε φορά την άρνηση του νομάρχη και της πλειοψηφίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλες αυτές οι αντεργατικές μορφές απασχόλησης που ψήφιζαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πρώτα και κύρια υλοποιήθηκαν στις Νομαρχίες και τους Δήμους.

Οσον αφορά συγκεκριμένα στους εργαζόμενους της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης καλούμε το Νομαρχιακό Συμβούλιο να πάρει ομόφωνη απόφαση για άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, καλύπτοντας και στηρίζοντάς τους, όπως έγινε στο Δήμο της Νίκαιας», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ