Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ»
Πρώτη αγωνιστική απάντηση χτες

Συγκέντρωση και πορεία στη Νάουσα, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου. Νέο αγωνιστικό ραντεβού αύριο

Με σημαίες του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν χτες οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ και της Νάουσας
Με σημαίες του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν χτες οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ και της Νάουσας
«Λεφτά στην εργατιά και όχι στους βιομήχανους και στο Λαναρά», απαίτησαν χθες βράδυ οι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας, εργαζόμενοι και άνεργοι, εργάτες υπό απόλυση και απολυμένοι από τα εργοστάσια του Λαναρά μέσα από τα προηγούμενα επιχειρησιακά σχέδια για τα οποία ο μεγαλοεπιχειρηματίας χρηματοδοτήθηκε με εκατομμύρια ευρώ. Στην κινητοποίηση που έγινε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας παραβρέθηκε ο Γιώργος Πέρρος από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών (ΟΕΚΙΔΕ) Δήμος Θεοδώρου. Ξεκαθάρισε ότι από την αρχή η ΟΕΚΙΔΕ απαίτησε εξαρχής να πληρώσει ο Λαναράς από τα κέρδη του και να λειτουργήσει τα εργοστάσια, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Κόντρα σ' αυτή τη θέση στάθηκαν οι εκπρόσωποι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ σε Τοπική Αυτοδιοίκηση και το συνδικαλιστικό κίνημα. Διαβεβαίωναν τους εργαζόμενους πως αν πάρει χρηματοδότηση ο Λαναράς όλα τα εργοστάσια θα λειτουργήσουν. Στήριξαν την εργοδοσία με στημένες κινητοποιήσεις που χρηματοδότησε η ΕΝΚΛΩ. «Τι πέτυχαν; Ανακοινώθηκε το κλείσιμο 2 ακόμα εργοστασίων και εκατοντάδες νέες απολύσεις. Αυτή είναι η πολιτική τους. Να στηρίζουν τα κέρδη της εργοδοσίας και σε περίοδο ανάπτυξης και σε περίοδο κρίσης», είπε καλώντας τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να προσανατολίσουν τον αγώνα τους σε ταξική κατεύθυνση.

Σε συστράτευση όλων των εργαζομένων, των ανέργων, στον αγώνα που θα συγκρούεται με την κυρίαρχη πολιτική και θα διεκδικεί ανάπτυξη που να υπηρετεί τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, κάλεσε ο Σάκης Τσίτσης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Προηγούμενα στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει στην περιοχή της Νάουσας η πολιτική ανάπτυξης που υλοποιούν εναλλάξ οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και έχει φέρει απολύσεις, ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση για χιλιάδες εργαζόμενους.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να απαιτήσουν να επιστραφούν, πίσω στο λαό της Νάουσας, τους άνεργους, τους απολυμένους, τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν όλη την τελευταία 15ετία στο Λαναρά για να εξασφαλίσει την κερδοφορία του. Με τον αγώνα τους να εμποδίσουν τους εργοδότες να κάνουν απολύσεις. «Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Μπορούμε», είπε ο Σ. Τσίτσης.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε στην πλατεία Καρτάσσου όπου το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ., στη νέα συγκέντρωση που καλεί το ΕΚΝ για να σχεδιαστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, των εργαζομένων της ΕΝΚΛΩ μαζί με τους απολυμένους από τα εργοστάσια του ομίλου που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ