Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ
Αύριο απεργεί όλη η Ζώνη

Σήμερα, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στην «ΕΔΡΑΣΗ ΑΕ»

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκονται οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης αρχίζοντας από αύριο, Πέμπτη, με 24ωρη απεργία, νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων, ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που τους καταδικάζει στην ανεργία και τους σπρώχνει στην ανέχεια. Με κεντρικά τους συνθήματα «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και «καμία συναίνεση καμία ανοχή» στέλνουν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της οποίας την πολιτική την έχουν «γευτεί» καλά (δύο φορές επιχείρησε, το 1995 και το 1997, ως κυβέρνηση, να κλείσει τη Ζώνη ξυλοφορτώνοντας τους εργάτες).

Μετά την προχτεσινή Γενική Συνέλευση των μεταλλεργατών, χτες έκαναν συνέλευση οι Ηλεκτρολόγοι Πλοίων και με αποφάσεις τους αύριο απεργεί για 24 ώρες όλη η Ζώνη. Στο πλαίσιο της απεργίας οι εργατοτεχνίτες θα συγκεντρωθούν στις 9 το πρωί στην κεντρική πύλη της Ζώνης στο Πέραμα με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες τους. Στη συνέχεια με μηχανοκίνητη πορεία, μέσω του Πειραιά, θα φτάσουν στην Αθήνα στην πλατεία Κουμουνδούρου, όπου στις 10 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση και από εκεί θα συνεχίσουν για το υπουργείο Εργασίας.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας» καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 10.30 π.μ., απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους 400 εργαζόμενους της εταιρείας «ΕΔΡΑΣΗ ΑΕ», που παραμένουν απλήρωτοι από 3 μέχρι και 6 μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ