Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Σε ενιαίο ταξικό αγώνα καλεί το ΣΕΤΗΠ

Απεργία σήμερα στη VODAFONE και αύριο στη WIND

Τη σημερινή απεργία των εργαζομένων στη VODAFONE και την αυριανή των εργαζομένων στη WIND χαιρετίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ), δηλώνοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι απεργούν ενάντια στη μετακίνηση, με χειρότερους όρους, συναδέλφων τους από τη VODAFONE στη HOL, ενάντια στις απολύσεις και για τη διεκδίκηση αυξήσεων στη WIND.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ επισημαίνει ότι η ένταση της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου στόχο έχει να εξασφαλίσει και να αυξήσει την κερδοφορία των επιχειρήσεων, να μετακυλίσει το βάρος της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους.

Η ταξική και ενιαία απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς είναι η μόνη απάντηση, επισημαίνει το ΣΕΤΗΠ και καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το Συνδικάτο, να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Να απαιτήσουν πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, 35ωρο - 5ήμερο - 7ωρο, 1.400 ευρώ βασικό μισθό, υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Τις συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι επιβεβαιώνει και η χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τα επιχειρησιακά σωματεία στη VODAFONE και στη WIND. Πλήθος ήταν οι αναφορές για απολύσεις που πολλές από αυτές παρουσιάζονται ως παραιτήσεις, για ωράρια «λάστιχο», για εντατικοποίηση της εργασίας μέσα από «αξιολογήσεις» και ατομικές στοχοθεσίες, για ατομικές συμβάσεις εργασίας και γενίκευση των ελαστικών και προσωρινών μορφών εργασίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ