Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανησυχούν για τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεων

Τον τίτλο «πρωτοβουλία του ΠΑΣΕΝΤ για την κρίση στο λιμάνι» φέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό. Πρόεδρος του Συνδέσμου είναι το γνωστό στέλεχος του ΣΥΝ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» Θάνος Βασιλόπουλος και η ...«κρίση» στην οποία αναφέρεται είναι οι πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις που κάνουν οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ.

Μόνο ο τίτλος της ανακοίνωσης που υπογράφει ο Θ. Βασιλόπουλος είναι πρόκληση, όμως η συνέχεια ξεπερνά κάθε όριο. Δε γίνεται καμία αναφορά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τις αιτίες που τους ξεσήκωσαν στο πόδι, δεν εκφράζεται έστω μία τυπική «για τα μάτια του κόσμου» συμπαράσταση. Αντιθέτως, σημειώνεται ότι ο ΠΑΣΕΝΤ «καθημερινά γίνεται κοινωνός των ανησυχιών των εργαζομένων μελών του, αλλά και της αγωνίας που εκφράζουν, για τις επιπτώσεις από αυτή την κρίση», φράση που φέρει έντονη την μπόχα της άθλιας μεθόδου του «κοινωνικού αυτοματισμού».

Με βάση όλ' αυτά αναρωτιέται κανείς, σε ποια κατεύθυνση ο ΠΑΣΕΝΤ δηλώνει πρόθυμος για συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων του λιμανιού «στην προοπτική εξεύρεσης λύσης»; Για τι είδους λύση μιλά άραγε; Και ακόμα: Οταν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμιζε, πριν ακόμα τις 4 του Οκτώβρη, ότι θα προσέχει ώστε η κυβέρνηση να τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, για τέτοιες παρεμβάσεις μιλούσε; Παρεμβάσεις γεμάτες ανησυχία για τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεων των εργαζομένων; Τέτοιες παρεμβάσεις μόνο τους εργοδότες βοηθούν, που εδώ και μέρες ζητούν κυβερνητική παρέμβαση για να λήξει η απεργία.


A. Z.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ