Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
Διεκδικητική απάντηση σε απολύσεις και συρρίκνωση

Στη χτεσινή τους απεργιακή συγκέντρωση βρέθηκε η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ. Στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ ΜΜΕ

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στα τοπικά γραφεία του ΑΝΤΕΝΝΑ, οι εργαζόμενοι στα ανταποκριτικά γραφεία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. Διεκδίκησαν την ανάκληση των απολύσεων συναδέλφων τους σε ΑΝΤΕΝΝΑ και ALPHA, να πάψει η συστηματική καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από τις διοικήσεις των σταθμών, να εγκαταλειφθεί κάθε σχέδιο συρρίκνωσης ή διακοπής λειτουργίας ανταποκριτικών γραφείων, να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας των συντακτών, που οφείλεται στη δραστική συρρίκνωση του δημοσιογραφικού δυναμικού. Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου, η οποία μετέφερε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους.

«Μόνο μέσα από μαζικά και ισχυρά Σωματεία - Ενώσεις, που θα στηρίζονται από τους εργαζόμενους και θα αποτελούν το στήριγμά τους, θα μπορέσουμε να σταματήσουμε την εργοδοτική ασυδοσία», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ΜΜΕ. Σημειώνεται ακόμη ότι «οι απολύσεις σε ΑΝΤΕΝΝΑ και ALPHA αλλά και οι προσπάθειες για διακοπή της λειτουργίας των ανταποκριτικών γραφείων στη Θεσσαλονίκη, είναι μόνο η αρχή της νέας επίθεσης που σχεδιάζουν οι εργοδότες. Επιδιώκουν να συμπιέσουν στο ελάχιστο το εργατικό κόστος και να αυξήσουν στο μέγιστο την ήδη μεγάλη κερδοφορία τους».

Το ΠΑΜΕ ΜΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλων των ειδικοτήτων σε όλα τα ΜΜΕ, στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία και τη Θράκη, να δυναμώσουν την πάλη τους για να αποτρέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ