Παρασκευή 11 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Διεκδικεί δουλειά με δικαιώματα για όλους

Συγκέντρωση και πορεία χτες για τους απαράδεκτους αποκλεισμούς από διαγωνισμό προσλήψεων

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Μια ακόμα αποφασιστική απάντηση στη νέα πρόκληση της ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης, να επιμείνει στην «καρατόμηση» των τριών τυφλών αγωνιστών από το διαγωνισμό για το Δημόσιο και τη ΔΕΗ, καλύπτοντας αυτήν την απόφαση με το μανδύα της «νομιμότητας», έδωσαν χτες το μεσημέρι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), με συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης.

Τα μέλη της ΣΕΑΑΝ πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση στην Ομόνοια και από εκεί κατευθύνθηκαν με πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης. Με συνθήματα όπως: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΣΑΜΕΑ κάνουν εμπόριο στις πλάτες των ΑμΕΑ», κλπ., κατήγγειλαν τη νέα πρόκληση της κυβέρνησης να αποκλείσει τους τρεις τυφλούς από το διαγωνισμό, όταν μάλιστα είχαν όχι μόνο όλα τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αλλά - προπάντων - ισχυρούς κοινωνικούς λόγους που επέβαλαν την κατά προτεραιότητα πρόσληψή τους. Κατήγγειλαν τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ όσο και τις προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ που φρόντισαν και φροντίζουν με την πολιτική τους να παραμένει άνεργο το 85% των ικανών προς εργασία αναπήρων.

Κάτω από την αγωνιστική επιμονή των συγκεντρωμένων, αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ συναντήθηκε με τον γραμματέα του υπουργείου Δ. Κοντό. Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, η πρόκληση συνεχίστηκε και στη χτεσινή συνάντηση, αφού ο Δ. Κοντός προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιμένοντας στα περί νομιμότητας, ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ ζητήθηκε και ο λόγος γιατί δεν πήγαν οι ανάπηροι να κάνουν αίτηση για δουλειά σε άλλες πόλεις της χώρας όπως π.χ. τη Ρόδο!

Οι εκπρόσωποι των αναπήρων κατήγγειλαν ότι ο αποκλεισμός των συναδέλφων τους είναι καθαρά πολιτική απόφαση, επειδή συμμετέχουν στους αγώνες που δίνει το ταξικό κίνημα των αναπήρων, ενώ απαίτησαν να προσληφθούν όλοι οι αποκλεισμένοι από τον πρόσφατο διαγωνισμό καθώς και όλοι οι ικανοί προς εργασία ανάπηροι. Με βάση αυτά τα ξεκάθαρα αιτήματα, δήλωσαν ότι ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί. Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκε και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ