Παρασκευή 11 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ζητά διακοπή των εργασιών του προαστιακού

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», ξεκαθάρισε ότι θα αντιταχθεί με όλα τα μέσα στην εφαρμογή της ΚΥΑ με την οποία μεγάλο μέρος της πόλης διχοτομείται

Αίτημα διακοπής των εργασιών του Προαστιακού Σιδηροδρόμου πρόκειται να καταθέσει ο Δήμος Αθήνας, προς τη διοίκηση του ΟΣΕ, μετά τη χτεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, προχωρά στην ίδρυση παρατηρητηρίου με θέμα την ενημέρωση του δήμου για την εξέλιξη των έργων. Ο ΟΣΕ, σύμφωνα με την απόφαση, καλείται να απαντήσει εντός δέκα ημερών, στο εν λόγο αίτημα.

Στη χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε αποκλειστικά το ζήτημα του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, με αφορμή, την ενέργεια του ΟΣΕ και της αναδόχου εταιρείας, να ξεκινήσουν την κατασκευή του έργου με την κοπή 71 δέντρων στα Σεπόλια. Στην πράξη, ο ΟΣΕ αξιοποίησε την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία εγκρίθηκε η - απαραίτητη για την κατασκευή του έργου - Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Μελέτη, που οριστικοποιεί τη διχοτόμηση της πόλης, αφού μόνο ένα μέρος των γραμμών του σιδηροδρόμου θα είναι υπόγειο.

«Η κυβέρνηση, βιάζεται να ολοκληρώσει το έργο του προαστιακού, διότι ο ΟΣΕ αποτελεί το επόμενο "φιλέτο" που θέλει να παραδώσει στους ιδιώτες». Με τα λόγια αυτά, ο Στέλιος Λάμπρου, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», ανέδειξε το λόγο για τον οποίο εγκρίθηκε η νέα ΚΥΑ και προχώρησαν άμεσα στα έργα, χωρίς να λάβουν καν υπόψη τους το γεγονός ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας είχε απορρίψει με συντριπτική πλειοψηφία την ΜΠΕ. Σημείωσε, δε, πως είναι ευθύνη του δήμου το γεγονός ότι δεν έχει στηρίξει έμπρακτα τους αγώνες των κατοίκων.

Ενδεικτική της στάσης της διοίκησης του δήμου, είναι η άρνηση του Νικ. Κακλαμάνη να προχωρήσει ο δήμος σε προσφυγή κατά της συγκεκριμένης ΚΥΑ, παρά την ομόθυμη στάση της μειοψηφίας. Από την άλλη, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, άσκησε υποκριτική κριτική, μιλώντας για τις επιπτώσεις της υπέργειας κατασκευής του προαστιακού, όταν επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, είχε αποφασιστεί να κατασκευαστεί ο προαστιακός πλήρως υπέργειος. Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», ξεκαθάρισε πως θα αντιταχθεί με όλα τα μέσα στην εφαρμογή της ΚΥΑ, στηρίζοντας με όλες τις δυνάμεις και τους τρόπους τον αγώνα των κατοίκων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στα τετελεσμένα του ΟΣΕ για τον προαστιακό (2009-12-09 00:00:00.0)
H Αττική κόβεται στα δύο (2009-04-05 00:00:00.0)
Στα δύο η πόλη (2006-01-10 00:00:00.0)
Γίνεται όχι με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων (2002-05-23 00:00:00.0)
Αντιδρούν αγωνιστικά οι κάτοικοι (2002-04-17 00:00:00.0)
Αναδίπλωση για τον προαστιακό σιδηρόδρομο (2002-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ