Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
Αντιδρούν αγωνιστικά οι κάτοικοι

Στο κλείσιμο της διασταύρωσης, για περισσότερο από μία ώρα, των λεωφόρων Ιεράς Οδού και Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και της γραμμής του ΟΣΕ που βρίσκεται στο αντίστοιχο ύψος, προχώρησαν χτες οι κάτοικοι του 3ου και 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθήνας, ύστερα από κάλεσμα Συλλόγων και Κινήσεων των περιοχών. Απέκλεισαν, δε, και μια αμαξοστοιχία. Απαίτησή τους, να υπογειοποιηθεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος. «Το έργο της κατασκευής του προαστιακού σιδηροδρόμου αποτελεί έργο πνοής για την Αθήνα και αναβάθμιση για τις περιοχές μας, υπό τον όρο να είναι αποτέλεσμα περιβαλλοντικών - συγκοινωνιακών μελετών, πάντα προς την κατεύθυνση της ποιότητας ζωής των κατοίκων», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση των φορέων.

Εκατοντάδες κάτοικοι, που από νωρίς συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, ήταν αγανακτισμένοι με την τροπή που έχουν πάρει τα έργα, ύστερα από τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης, του Δήμου της Αθήνας, της Οργανωτικής Επιτροπής του «ΑΘΗΝΑ 2004» και της κατασκευάστριας εταιρίας «ΕΡΓΟΣΕ». Εκεί ήταν και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», Σπύρος Χαλβατζής.

«Η Συμπαράταξη», σημείωσε σε δήλωσή του στο «Ρ» ο υποψήφιος δήμαρχος, «υποστήριξε και στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανάγκη υπογειοποίησης του προαστιακού σιδηροδρόμου, στο χώρο της πόλης. Είναι, βέβαια, ένα έργο αναγκαίο, αλλά οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωσή του, πρέπει να εξυπηρετούν τους κατοίκους της περιοχής και να μην κόβουν την πόλη στα δύο».

Υπενθυμίζεται, ότι με τη δημιουργία του υπέργειου προαστιακού, θα υψωθεί «τείχος» από ηχοπετάσματα, λόγω αύξησης της πυκνότητας διέλευσης των τρένων.

Ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας με κατοίκους, σημείωσε πως οι δικαιολογίες για έλλειψη χρόνου, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. «Το έργο δεν πρέπει να γίνει μόνο για τις είκοσι μέρες των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά να εξυπηρετεί την πόλη, να είναι ένα έργο υποδομής». Επίσης, σημείωσε την κατηγορηματική αντίθεσή του με την τακτική του δημάρχου Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος ενώ στην αρχή υποστήριζε την υπογειοποίηση, στη συνέχεια συμβιβάστηκε με τις απαιτήσεις της ΕΡΓΟΣΕ και της Επιτροπής «ΑΘΗΝΑ 2004».

«Μόνο η Συμπαράταξη», κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής, «υποστήριξε και υποστηρίζει, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, μέχρι το τέλος, την υπογειοποίηση των γραμμών του προαστιακού».

Στο χώρο παραβρέθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος... συνιστούσε στους κατοίκους να ελευθερώσουν τη διασταύρωση για να μην ταλαιπωρούν τους οδηγούς.

Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, σημείωναν σε όλους τους τόνους την ανάγκη υπογειοποίησης του προαστιακού. «Μας θάβουν», μας είπε ένας εκ των κατοίκων, ενώ ένας άλλος, απευθυνόμενος στο βουλευτή της ΝΔ, του υπενθύμιζε: «Μας έχετε ξεχάσει, κύριοι». Μια ακόμη κάτοικος, δήλωνε: «Είναι αδύνατο να δεχτούμε πως η πόλη θα κοπεί στα δύο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ