Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Εχουν πρόβλημα ... «επικοινωνίας»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με τη σύσταση ...ενιαίου επικοινωνιακού κέντρου, στο οποίο «ο καθένας θα έχει το ρόλο του» και του οποίου η «γραμμή» θα προκύπτει από συναντήσεις μεταξύ των δυο «επιτελείων», της Κυβερνητικής Επιτροπής και του ΕΓ, θα επιχειρήσει το ΠΑΣΟΚ να αντιστρέψει το αρνητικό για την κυβέρνηση κλίμα το επόμενο διάστημα. Τα παραπάνω προκύπτουν, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κ. Λαλιώτη, η οποία - παρά τις δηλώσεις Λαλιώτης ότι «δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων» μεταξύ του ίδιου και του πρωθυπουργού - πραγματοποιήθηκε πριν ακόμα κοπάσουν οι εσωτερικοί τριγμοί, που προκάλεσε ο αποκλεισμός των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της Β` Πειραιά, από την επίσκεψη του Κ. Σημίτη στη Νίκαια.

Μια επίσκεψη που δημιούργησε «πολεμικό κλίμα» μεταξύ Μαξίμου - βουλευτών και Χαρ. Τρικούπη (καθώς άγνοια για το θέμα είχε και ο Κ. Λαλιώτης), αλλά παρά και τις χτεσινές «διευθετήσεις» οι βολές ένθεν και ένθεν δε σταμάτησαν. Είναι ενδεικτικό ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας την εκτίμηση ότι μετά τη συνάντηση Σημίτη - Λαλιώτη τα «επικοινωνιακά ηνία» επιστρέφουν στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, απαντούσαν: «Κανένας δεν είναι υπεράνω του πρωθυπουργού»...

Προηγουμένως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των βουλευτών, ότι αποκλείστηκαν από την περιοδεία στη Νίκαια, απαντούσε ότι στις περιοδείες του «ο πρωθυπουργός ούτε μυστικά πάει ούτε υπηκόους έχει»... Οσο για την Β. Παπανδρέου, ερωτηθείσα για τα τελευταία συμβάντα, μίλησε, αφ' ενός, για «ατυχείς» χειρισμούς στο Φορολογικό, ενώ, αφ' ετέρου, διέγνωσε και η ίδια πρόβλημα στην επικοινωνία, για να εισπράξει το σχόλιο Λαλιώτη ότι «όλοι θα πρέπει να έχουν τη δική τους ξεχωριστή συμβολή για να πάμε καλύτερα».... Ο τελευταίος, δε, αρνήθηκε και χτες να καλύψει τον Ν. Χριστοδουλάκη για την τακτική που ακολούθησε στο Φορολογικό.

Από τα παραπάνω το πλέον βέβαιο, φυσικά, είναι ότι ουδεμία σκέψη υπάρχει στα κυβερνητικά και κομματικά κλιμάκια για αλλαγή πολιτικής, αφού τα πάντα επαφίονται στα επικοινωνιακά τρικ και στα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα. Αλλωστε, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Λαλιώτης ξεκαθάρισε: «Πιστεύουμε σ' αυτήν την πολιτική» και το θέμα δεν είναι άλλο από έναν «ενιαίο, θετικό, επιθετικό και δημιουργικό πολιτικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ