Πέμπτη 17 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Παίζονται ακόμα

«Σαν μια λάμψη στο σκοτάδι»,του Ντέινις Λι.

Ενα συγκινητικό (μελό) οικογενειακό δράμα. Μια οικογένεια που ζει κάτω από τον αυταρχικό πατέρα διαλύεται και μετά τον απροσδόκητο χαμό της μάνας (αυτοκινητιστικό δυστύχημα) ξαναενώνεται! Παλιά θεματολογία, παλιός κινηματογράφος. Με λαμπερές, δυστυχώς, παρουσίες.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Γουίλεμ Νταφόε, Εμιλι Γουότσον, Ράιαν Ρέινολς, Κάρι Αν Μος.

«Ο σκοτεινός ιππότης»,του Κρίστοφερ Νόλαν.

Ενας ακόμα Μπάτμαν! Η γνωστή και αφελής ιστορία. Πλουσιόπαιδο, ο γιος του Βαρδινογιάννη να πούμε, θέλει το καλό της κοινωνίας και φοράει τη μάσκα του εκδικητή! Ποιος είδε τον Βαρδινογιάννη και δεν τον φοβήθηκε! Ολοι οι κακοί, κοινοί εγκληματίες, εισαγγελείς, πολιτικοί και άλλα κοινωνικά καθίκια, μόλις τον αντικρίζουν τα κάνουν επάνω τους. Και όσοι δεν τα κάνουν δέχονται τις γροθιές και τις σφαίρες του.

Η μια πλευρά είναι η αφέλεια. Η άλλη, η πιο σοβαρή, η συνειδητή αντιδραστική προπαγάνδα. Ο σωτήρας! Και μάλιστα σωτήρας από την άρχουσα τάξη. Μόνον για κάφρους!

Κάποιοι θα πούνε, έλα καημένε, για ένα κόμικ πρόκειται! Και εγώ θα ρωτήσω, πείραζε αυτό το κόμικ να ήταν αληθινό; Ο Βαρδινογιάννης, και να με συγχωράει ο άνθρωπος, για παράδειγμα τον αναφέρω, να ήταν με τους κακούς, όπου είναι η θέση του, και ο Μπάτμαν να ήταν γιος τσαγκάρη; Εκεί να έβλεπες πλάκα!

Παίζουν: Κριστιάν Μπέιλ, Λιθ Λέτζερ, Ααρόν Εκχαρτ, Μάικλ Κέιν κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ