Πέμπτη 17 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΜΑΡΛΟΝ ΜΠΡΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΖΑΚ ΝΙΚΟΛΣΟΝ
Επαναλήψεις και ντοκιμαντέρ που ενδιαφέρουν

Δυο πολύ καλές επαναλήψεις προσφέρει η νέα κινηματογραφική βδομάδα. Την κλασική ταινία του Αρθουρ Πεν, «Οι Φυγάδες του Μιζούρι» ένα αλλόκοτο χιουμοριστικό και ανθρώπινο γουέστερν, με δυο γίγαντες της υποκριτικής (Μάρλον Μπράντο - Τζακ Νίκολσον) και το κινηματογραφικό φιλοσοφικό δοκίμιο του διανοούμενου Αλέν Ρενέ, «Ο Θείος μου από την Αμερική».

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν και κάποιες από τις νέες ταινίες. Οπως, για παράδειγμα, η ταινία του Δανού Μόρτεν Χαρτς Κάπλερς, «AFR». Το «AFR» παριστάνει το ντοκιμαντέρ, όμως, είναι μια ταινία μυθοπλασίας και μάλιστα εφευρετικής, πανέξυπνης και αποκαλυπτικής μυθοπλασίας. Σκάνδαλα και πολιτική!

Ενδιαφέρουσα, κυρίως για την κινηματογραφική της ματιά και την αισθητική της, είναι και η ηθικοπλαστική και διδακτική ταινία του Λον Σέρφινγκ, «Ανευ Ενδυμάτων». Μια αποξενωμένη κοινότητα βρίσκει την ψυχική ισορροπία της! Ηθικοπλαστική και συναισθηματική είναι και η λιγότερο ενδιαφέρουσα ταινία του Ντένις Λι, «Σαν Μια Λάμψη Στο Σκοτάδι». Εδώ η ψυχική ισορροπία θα επανέλθει σε μια διαλυμένη και προβληματική οικογένεια.

Τέλος, ένας ακόμα Μπάτμαν! «Ο Σκοτεινός Ιππότης», του Κρίστοφερ Νόλαν. Ενα πολυέξοδο ηλεκτρονικό καρτούν που κυλάει με θόρυβο πάνω στην οθόνη, χωρίς να καταφέρει να αγγίξει κανένα συναίσθημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ